TRUMP SE NAKON DVOGODIŠNJE ZABRANE VRATIO NA FACEBOOK: OVO MU JE PRVA OBJAVA

Region

TRUMP SE NAKON DVOGODIŠNJE ZABRANE VRATIO NA FACEBOOK: OVO MU JE PRVA OBJAVA

Bivši američki predsjednik Donald Trump nakon dvije godine vratio se na Facebook, nakon što je bio suspendiran zbog podrške neredima u Kapitolu.

-Vratio sam se – napisao je bivši predsjednik u petak uz videosnimak svog govora u kojem proglašava pobjedu na predsjedničkim izborima 2020. godine, uz sina Barrona i Mikea Pencea.
Trump je bio suspendiran s većine društvenih platformi nakon nereda u Kapitolu 6. januara 2021. godine, a njegova prva objava na Facebooku uslijedila je samo nekoliko sati nakon što mu je obnovljen YouTube kanal.

Sada ima na raspolaganju Instagram, Facebook, Twitter i YouTube i može dostići milione ljudi tokom svog predsjedničkog mandata, a Meta, vlasnik Facebooka, objavio je 25. januara da će Trump biti vraćen na platformu ako se pridržava pravila.

S druge strane, iako je vraćen na Twitter, Trump ondje do sada nije ništa objavljivao, već je umjesto toga koristio Truth Social, piše Daily Mail. U objavi na svojoj omiljenoj društvenoj mreži u četvrtak ustvrdio je, naprimjer, da Sjedinjene Države, a ne Rusija ili Kina, predstavljaju “najveću prijetnju zapadnoj civilizaciji”.

YouTube je prvobitno odbacio Trumpa zbog zabrinutosti da će potaknuti nasilje. Najprije je bio suspendiran na sedam dana, a zatim su rok produžili na dvije godine. Zbog čestih zabrana Trump svoje najnovije videozapise često postavlja na Rumble. hayat.ba