KAKO DA SAMI NAPRAVITE OSVJEŽIVAČ VAZDUHA KOD KUĆE: ZABORAVITE NA NEPRIJATNE MIRISE

Zanimljivosti

KAKO DA SAMI NAPRAVITE OSVJEŽIVAČ VAZDUHA KOD KUĆE: ZABORAVITE NA NEPRIJATNE MIRISE

Svježina u domu je uvijek lijepa i prijatna, ali ponekad neki neprijatni mirisi mogu to da pokvare. Često prilikom kuhanja nečega ili od duhana mogu da se zadrže neprijatni mirisi, ali lako možete da se riješite toga bez potrebe za kupovinom komercijalnih osvježivača. Taste Of Home nudi par ideja kako i koje prirodne mirise možete da koristite ili napravite, kako bi osvježili zrak u prostorijama vaše kuće.

1. Kafa

Svaka vrsta kafe ima jaču aromu i veoma prijatnu. Osim što nam daje dnevni podsticaj, kafa djeluje i kao prirodni domaći osvježivač vazduha. Ukoliko želite da se otarasite neprijatnog mirisa u sobi, iskoristite kafu. Činiju napunite zrnima kafe i spustite negdje u sobi. Ukoliko imate klimu koja radi, ventilaciju ili ventilator, stavite činiju u njihovoj blizini (baš strateški) kako bi se lijep miris kafe širio što brže po sobi.

2. Citrusi i menta-ideana kombinacija!

Citrusi i menta je odlična kombinacija ako želite svježinu u prostorijama. U bočicu koju izaberete pomiješajte 3/4 šolje vode, 2 kašičice vodke ili čak vanilinog ekstrakta i malo esencijalnog ulja limuna ili narandže i mente. Uživajte u ovim predivnim mirisima i svježini koju donose!

3. Soda bikarbona

Ukoliko niste znali, soda bikarbon je idealna za uklanjanje neprijatnih mirisa. Možda nema miris parfema, ali će se pobrinuti da neprijatni mirisi nestanu u potpunosti. Sve što treba jeste da je pomiješate sa vodom i to ostaviti u prostoriju da učini svoju magiju.

4. Svježe cvijeće

Čuvanje svježeg cvijeća u svakoj prostoriji sigurno će donijeti prijatan miris vašem domu. Cvijeće puput lavande je odlično za dnevni boravak, dok kuhinju možete ukrasiti mirisima nane, ruzmarina i sličnim biljkama. hayat.ba