NE IDE NA PUT DOK NE SIPA SUNCOKRETOVO ULJE U SUDOPERU: OVAJ TRIK JOJ GODINAMA RADI, I VI ĆETE URADITI ISTO

Zanimljivosti

NE IDE NA PUT DOK NE SIPA SUNCOKRETOVO ULJE U SUDOPERU: OVAJ TRIK JOJ GODINAMA RADI, I VI ĆETE URADITI ISTO

Već 25 godina jedna žena u svaki odvod sipa suncokretovo ulje kada zna da će nekoliko dana biti odsutna od kuće.

-Prije 25 godina muž i ja smo pri put otišli na duži odmor kod njegovih roditelja. Iako nismo planirali da ostanemo dugo, na kraju smo bili kod njih skoro dva mjeseca. Kada smo se konačno vratili kući i ušli u stan, umalo da se svi onesvijestimo od smrada. Otvorili smo širom sve prozore, ali oštar miris kanalizacije nije nestajao, nije se čak ni ublažio. Prvo smo mislili da smo zaboravili neku hranu koja je istruhla u frižideru ili rerni, ali ne, sve smo ostavili kako treba. Naposlijetku je muž otkrio da smrad dolazi iz sudopere, lavaboa i kade. Nikada prije nismo imali ovakav problem – kazala je.

Nakon toga pozvali su vodoinstalatera, i on je razriješio misteriju – kada koristite vodu svakog dana, voda se ponaša kao neki čep, i konstantno se taj čep obnavlja i „tjera“ mirise iz cijevi kanalizacije.

-Pošto nas nije bilo dugo, niko nigdje nije puštao vodu, taj „čep“ se isušio i nije bilo više ničega što bi zaustavilo smrad da se slobodno širi našom kućom. Vodoinstalater nam je rekao da ubuduće, kada znamo da ćemo biti odsutni bar nekoliko dana, sipamo u sve odvode malo suncokretovog ulja. Ono stvara omotač i voda ne može potpuno da se isuši. Bili smo skeptični, ali smo riješili da isprobamo ovo prvom prilikom. I zaista se toliko isplati da ovo ponavljamo i dalje, tokom punih 25 godina! – rekla je. hayat.ba