POTRESNA PRIČA IZ BIH: DJEVOJČICA U HODNIKU ČEKALA DVA SATA DA JE DOKTOR PRIMI NA PREGLED

Region

POTRESNA PRIČA IZ BIH: DJEVOJČICA U HODNIKU ČEKALA DVA SATA DA JE DOKTOR PRIMI NA PREGLED

Tužna priča iz zeničke Kantonalne bolnice u kojoj je 12-godišnja djevojčica Adela čekala puna dva sata kako bi je pregledali ljekari ove ustanove.

-Ne znam šta da vam kažem. Stomak je zabolio, dobila jake bolove i temperaturu preko 39 stepeni. Da bi povadili sve nalaze i čekali doktora preko dva sata, dijete je ležalo na onoj klupi.

-Ovdje je problem samo što niko nije imao sluha za nju, da kaže da je unesem na neki krevet. Tri slobodna kreveta su bila u prijemnoj sali, nigdje nikog od pacijenata to jeste da su kreveti zauzeti. A ona je morala ležati na ovoj drvenoj klupi”

-Ležala je sigurno sat i po, da bi Zehra kojoj se zahvaljujem, nazvala nekog i tek tad je sestra uvela dijete sa temperaturom od 39 stepeni i dala joj analgin a doktor došao kroz dva sata bio u operacionoj sali tako kažu – kaže Elvudin Topalović, njen otac.

Otac kaže i da kad je doktor primio bio je korektan.

-U redu sa te njegove strane, ali mi nije jasno i dalje zašto je osoblje dozvolilo da dijete leži na klupi dva sata. Jasno mi je da je doktor imao hitnu operaciju koja se odužila, ali tužno je gledati svoje dijete u bolovima kako leži na nekoj drvenoj, staroj i hladnoj klupi – izjavio je njen otac Elvudin Topalović, prenosi Crna-hronika. hayat.ba