Ljepotica je napisala da traži bogataša i jedan se javio – ali nije joj se svidjelo što je rekao

Ispovijesti

Ljepotica je napisala da traži bogataša i jedan se javio – ali nije joj se svidjelo što je rekao

Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Pretpostavljam kako ima puno djevojaka koje imaju slična pitanja kao što je tvoje. Molim dopusti mi da analiziram svoju situaciju kao profesionalni ulagatelj Djevojka 20-ih godina je na portalu za samce opisala kakvog muža traži i objasnila zašto. Potražila je i savjete ostalih tipa – kako doći do bogataša. Odgovor je dobila od imućnog bankara koji joj je, između ostalog, objasnio da bogataši nisu glupi te da s djevojkama poput nje rado izlaze, ali ih ne ožene.

Ovo je njezina objava, a ispod je odgovor bogataša:

Bit ću iskrena. Imam 25 godina, vrlo sam lijepa, imam stila i dobar ukus. Želim se udati za muškarca koji zarađuje barem pola milijuna dolara godišnje (oko 470.000 eura). Moglo bi se reći da sam pohlepna, ali godišnja plaća od milijun dolara u New Yorku se smatra plaćom srednje klase.

Moj zahtjev nije velik. Postoji li itko na ovom forumu tko zarađuje 500.000 dolara godišnje? Je li u braku? Ako postojiš, željela bih te pitati što moram učiniti da se udam za bogatog čovjeka poput tebe. Najbogatiji muškarac s kojim sam izlazila zarađivao je 250.000 dolara (oko 235.000 eura) na godinu, i tad mi se činilo da je to moja gornja granica. Ali, ako netko poželi preseliti se u bogatašku četvrt na Manhattanu, tih 250.000 dolara nije dovoljno.

Ovdje sam ponizno da postavim nekoliko pitanja:

1. Gdje se većina bogatih neženja okuplja? (Navedite popis imena i adrese barova, restorana, teretana)

2. Na koju dobnu skupinu trebam ciljati?

3. Zašto većina supruga bogataša izgleda prosječno? Upoznala sam nekoliko djevojaka koje niti dobro izgledaju, niti su zanimljive, a imaju priliku udati se za bogate dečke.

4. Kako odlučuješ tko može biti tvoja žena, a tko samo tvoja djevojka? Moj cilj je vjenčati se.

Gospođica Lijepa

Čelnik jedne banke iz New Yorka joj je odgovorio ovako:

Draga gospođice Lijepa,

Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Pretpostavljam kako ima puno djevojaka koje imaju slična pitanja kao što je tvoje. Molim dopusti mi da analiziram svoju situaciju kao profesionalni ulagatelj. Moj godišnji prihod je veći od 500.000 dolara godišnje što udovoljava tvojim kriterijima, ali nadam se kako je svakome jasno da neću gubiti vrijeme. Sa stajališta poslovnog čovjeka, odluka da se oženim s tobom bila bi loša. Razlog je vrlo jednostavan pa ću ti objasniti.

Detalje ću ostaviti po strani, ono što ti pokušavaš napraviti je – razmijeniti ljepotu za novac. Osoba A pruža ljepotu, a osoba B plaća za to, i to je pošteno. Međutim, ovdje postoji nepremostiv problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće. Činjenica je, moj prihod se može povećati iz godine u godinu, ali ti ne možeš biti sve ljepša.

S gledišta ekonomije, ja sam imovina kojoj cijena raste, a ti si imovina kojoj cijena pada. Ali to nije samo normalni pad vrijednosti, već eksponencijalni. Ako ti je ljepota jedina imovina, tvoja vrijednost će za deset godina biti puno manja.

Ako predmetu ‘trgovine’ pada vrijednost, prodaje se. Nije dobra ideja zadržati ga dugoročno. Isto vrijedi i brak koji ti želiš. To je možda okrutno reći, ali moram kako bi ti donijela mudriju odluku – imovina kojoj vrijednost pada se prodaje ili se daje u najam.

Svatko s preko 500.000 dolara zarade godišnje nije lud; mi bi s tobom samo izašli, ali ne bi se oženili za tebe. Savjetovao bih ti da zaboraviš tragati za idejama kako se udati za bogataša. Mogla bi tražiti način kako da se sama obogatiš i zarađuješ 500.000 dolara na godinu. To je puno vjerojatnije nego to da češ pronaći bogatu budalu. Nadam se je ovaj odgovor pomogao. 24sata