Carinici su otkrili nevjerovatnu scenu na graničnom prijelazu: Kako su samo uspjeli ovo izvesti?

Svijet

Carinici su 24. marta 2023. godine na graničnom prijelazu Gradina, u suradnji sa policijom, spriječili pokušaj jedne ilegalne migrantkinje da granicu prijeđe skrivena ispod haube automobila.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja ljudi šokirao je i carinika koji je tokom večeri na ulazu u Srbiju za pregled izdvojio Peugeot 407 stranih registarskih oznaka, kojim je naizgled sam putovao 32-godišnji strani državljanin.

Iako je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, oni su se ipak odlučili za detaljan pregled, pa su otvorivši haubu ostali zatečeni prizorom jer se u prostoru između hladnjaka i motora nalazila skrivena žena.

Prostor o kome je nađena vrlo je rizičan kako zbog vreline motora, tako i zbog skučenog prostora, pa se pretpostavlja da je ovaj način prevoženja ilegalnih migranata moguć samo na kratkim dionicama puta, dovoljnim da se pređe granični prijelaz.

Pronađena ženska osoba (migrankinja) je zajedno sa vozačem i automobilom predata policiji u daljnju nadležnost. (izvor: gpmaljevac)