Odbijali Su Sjesti Kraj Njega Dok Nisu Otkrili Istinu – Priča O Hrabrom Donoru Koštane Srži! (VIDEO)

Region

Odbijali Su Sjesti Kraj Njega Dok Nisu Otkrili Istinu – Priča O Hrabrom Donoru Koštane Srži! (VIDEO)

On je sjedio u čekaonici ispred ordinacije koja obavlja transplantaciju koštane srži. Ušao je jedan bračni par s djetetom. Nisu željeli da sjednu kraj njega. Potom su svi ušli u ordinaciju…

Kada su shvatili tko je ovaj mladi, tamnoputi čovjek, pognuli su glavu od srama – on je bio dobrovoljni donor koštane srži. Doniranje koštane srži može pomoći mnogim ljudima koji boluju od različitih bolesti, uključujući rak krvi, anemiju i mnoge druge.

No, unatoč tome, još uvijek postoji puno predrasuda koje sprečavaju ljude da doniraju koštanu srž ili da budu otvoreni prema drugima koji to rade. Kada smo suočeni s nečim što ne razumijemo ili se ne osjećamo ugodno, lako je posumnjati u tu osobu i osuđivati je na temelju vanjskih karakteristika.

Ovaj događaj u čekaonici nam pokazuje koliko su takve predrasude opasne i nepotrebne. Doniranje koštane srži ne bi trebalo biti vezano uz boju kože, spol ili nacionalnost. Svatko tko ima zdravstveno stanje koje mu dopušta, trebao bi razmisliti o doniranju koštane srži jer time pomaže ljudima u potrebi.

Ovaj video je vrlo poučan i podsjeća nas da ne bismo smjeli pretpostavljati stvari o drugima samo na temelju njihovog izgleda. Također, potiče nas da prepoznamo važnost tolerancije prema različitostima i solidarnosti prema drugima u njihovim borbi protiv bolesti. juznivetar.news