Od Tuge Nije Razgovarao, Sad Se Ponovo Smeje: Kristijanu (8) Koji Živi S Bakom I Dekom Ispunjena Jedina Želja

Region

Od Tuge Nije Razgovarao, Sad Se Ponovo Smeje: Kristijanu (8) Koji Živi S Bakom I Dekom Ispunjena Jedina Želja

Mali Kristijan Simonović (8) iz Radovnice kog je majka napustila, a čiji otac je u bolnici živeo je sa bakom i dekom u veoma teškim uslovima o kojima je Telegraf.rs već pisao. Naime, humanitarka Tamara Misirlić objavila je apel za pomoć dečaku koji je spavao u istom krevetu sa dekom, a sada, umesto federa koji su izvirali iz dušeka, ovaj preslatki dečak ima novu sobu.

Kako nam je Tamara ispričala, njihovoj sreći nije bilo kraja. Kada ga je prvi put posetila Kristijan je bio toliko potresen da nije hteo ni sa kim da razgovara. Nedostatak roditelja baka i deka mu nadoknađuju ljubavlju i borbom za bolje sutra, ipak život ih je stavio u tešku poziciju.

– Zarađivao sam i radio sam stalno, zarađivao sam lepo, jako lepe dnevnice, to se i vidi, ali sam propao, znate… Imam 62 godine. Znate kako, ja sam njemu deda, mi to dete želimo da odgajamo i da ima sve kako treba. Ovde su nam popucala stakla, nemam novca ni da ga kupim – ispričao je deka Danča.

Baka i deka ostali su, nažalost, bez ikakvih primanja, jer Danči fale samo tri godine radnog staža do penzije. Kako su ranije naveli, potrebni su im samo kreveti jer nisu imali gde da spavaju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tamara Misirlic (@fondacija_tamara_misirlic)

– Kreveti su nam najpotrebniji, Kristijan i ja spavamo zajedno, stavljam krpe, ali ne pomaže, sve je trulo i izlaze žice. Najpotrebnija su nam dva ležaja, novi prozori i nešto gde možemo da odložimo stvari. Inače, u dugu sam 300 evra jer je žena imala operaciju, a ja imam rak na debelom crevu lečim se u Beogradu. Šta ću i kako ne znam, imam ćerku koja mi daje mleko za unuka pa tako nekako preživljavamo – skromno je rekao deka mališana.

Uz pomoć Tamare i humanih ljudi mali Kristijan ne samo da je dobio krevet i već i celu sobu za sebe i svog deku. Ipak, ova mlada humanitarka dodaje da im je za bolji život potrebno još nekoliko sitnica.

– Kada smo ih sada posetili Kristijan je bio potpuno drugačiji, sada je mnogo vedriji i veseliji. Baš se vidi da mu to mnogo znači. Oni su imali neke raspadnute krevete, federi su ispadali i spavali su zajedno, tako da su samo to i tražili, veoma su skromni ljudi. Mnogo mi je drago što smo uspeli da napravimo sobu i za njega i za deku. Naravno, i dalje su potrebne još neke stvari, šporet i novi televizor bi im dobro došli – objašnjava Tamara za naš portal.

Ukoliko želite da pomognete porodici Simonović, to možete učiniti na sledeći način:

RAČUN ZA DONACIJE:
200-3453980101008-90
Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić”
Svrha uplate: Pomoć porodici Simonović

Devizni:
RS35200345398010198860
SWIFT/BIC: SBPORSBG

PayPal: fondacijatamaram@gmail.com (Telegraf.rs)