Detalji ubojstva bh. državljanina: Napadač sumnjao u vezu žrtve i njegove bivše supruge

Region

Detalji ubojstva bh. državljanina: Napadač sumnjao u vezu žrtve i njegove bivše supruge

Sve više detalja o smrtonosnom napadu nožem u Marchtrenku (Gornja Austrija) postaje poznato. Osumnjičenik iz Crne Gore navodno je sumnjao u vezu između žrtve i njegove bivše supruge, čak ju je i nazvao nakon zločina.

Motiv za navodno ubojstvo Bosanca (40) u petak ujutro na otvorenoj ulici u Marchtrenku najvjerojatnije je ljubomora. Glavni osumnjičenik, Crnogorac (40) koji živi u Hörschingu, očito je pretpostavio da je radni kolega koji živi u Traunu imao ljubavnu vezu s njegovom bivšom suprugom. Sumnja koja je nažalost završila kobno po muškaraca iz BiH.

Obojica su se u petak oko 7.20 sati s 19-godišnjim Srbinom odvezla do kampa svog poslodavca. Ispred prostorija tvrtke 40-godišnji rivali izašli su iz plavog terenca kako bi otvorili pristupnu kapiju. Uslijedila je žestoka rasprava. Odjednom je Crnogorac izvukao nož i oštricom dugom 20 centimetara pet puta ubo kolegu, piše krone.at.

Žrtva je umrla nešto kasnije u klinici Wels. 19-godišnjak koji je sjedio u automobilu isprva nije primijetio napade nožem. Odvezao se malo naprijed kako bi napravio mjesta za vozača koji se približavao. Crnogorac je potom požurio za njim, uskočio u automobil s krvavim nožem i vikao: “Vozi, vozi, vozi!” Dok je svjedok alarmirao policiju, napadač je s vozačem pobjegao u kafić u Traunu.

Crnogorac je nakon nekog vremena ipak izašao iz restorana i sam se u terencu odvezao prema Linzu, gdje ga je oko 8.50 sati na A7 kod tunela Bindermichl sustigla Cobra. Oružje kojim je počinjeno ubojstvo još je bilo u autu. Priča se da je prethodno telefonom bivšoj supruzi priznao ubojstvo i prijetio da će i nju ubiti.

19-godišnji kolega uhićen je u 9.20 sati u kafiću. Nakon što protiv njega više nije bilo hitnih sumnji, u međuvremenu je pušten, ali potom ponovno uhićen zbog kršenja zakona o strancima – naime, nije bio prijavljen u Austriji.

Glavni zločinac je u subotu na ispitivanju odbio dati iskaz. Muškarac je poznat vlastima, osuđen je u veljači zbog kontinuiranog nasilja nad svojom bivšom suprugom. Tada je morao biti deset sati iza rešetaka, ali je opet pušten. Izvor: Kroativ.at