OKRIVIO PSA ZA POVREDE NA DJETETOVOM TIJELU: MAMA I NJEN DEČKO ČUDOVIŠTE PROGLAŠENI KRIVIM ZA SMRT DJEVOJČICE

Region

OKRIVIO PSA ZA POVREDE NA DJETETOVOM TIJELU: MAMA I NJEN DEČKO ČUDOVIŠTE PROGLAŠENI KRIVIM ZA SMRT DJEVOJČICE

Mama i njen dečko „čudovište“ proglašeni su krivim za smrt „sretne i lijepe“ dvogodišnjakinje koja je smrtno pretučena u njenoj kući. Lola James je umrla u bolnici četiri dana nakon što je zadobila „katastrofalne“ povrede mozga u ranim satima 17. jula 2020. Partner njene mame Kyle Bevan negirao je ubistvo i okrivio psa kućnog ljubimca za njenu smrt. Tvrdilo se da je Lola pala niz stepenice nakon što ju je životinja skočila.

Ali porota suda u Swanseu nije vjerovala u njegovu priču i osudila je danas 31-godišnjaka za ubistvo. Živio je sa porodicom u Haverfordwest u Pembrokeshireu samo četiri mjeseca prije nego što je ubio Lolu.

Tokom četvoronedeljnog suđenja, tužilac Caroline Rees KC rekla je da je Bevan pokrenuo „ubilački” napad na djevojčicu. Satima nakon toga prikrivao je tragove umjesto da pozove hitnu pomoć. Majka troje djece je u to vrijeme spavala i nije učestvovala u opakom napadu.

Međutim, tužilaštvo je tvrdilo da James, za koju se navodi da je bila žrtva prethodnog nasilja u porodici, nije uspjela da zaštiti Lolu od Bevana. Umjesto toga, ona je „odlučila da svojoj vezi sa njim da prednost u odnosu na fizičku bezbjednost sopstvene kćerke“, rečeno je sudu. Lola je ranije zadobila povrede uključujući oštećen nos, crne oči i posječenu usnu dok je bila na brizi kod Bevana, prenosi portal Metro.

Na sudu je pušten uznemirujući snimak Lole koji je Bevan snimio nakon napada u kojem je ubijena i poslao njegovoj majci. Na njemu je pokazao kako je devojčica bila u nesvijesti, tako što je podigao njeno tijelo i pokušao da je stavi na noge prije nego što je pustio da padne na pod, govoreći kameri: „Otišla je.“ Dajući svjedočanstvo, James je Bevana nazvala „čudovištem“ i rekla poroti:

-Nikada nisam mislila da će ubiti moju djecu, nikada za milion godina. Da sam ga izbacila iz kuće, moja kćerka bi i danas bila živa.

Lolin tata slomljenog srca ranije je rekao da će „prelijep osmijeh“ njegove kćerke uvijek nedostajati.

-Od prvog dana kada sam upoznao svoju prelijepu kćerku Lolu Patriciu James, moje srce je bilo ispunjeno takvom radošću, srećom koju nikada ranije nisam osjetio, bezuslovnom ljubavlju i potrebom da je uvijek štitim do kraja života – rekao je.

-Ni za milion godina nisam mislio da će joj život biti oduzet na tako okrutan način.

Lolina baka je takođe odala počast njihovoj „pjenušavoj i sretnoj djevojčici koja je sve držala na nogama“.

-Lola Patricia James, ti si bila stalna svjetlost u našim životima, iskra našeg oka – rekla je.

Presuda Bevanu i Jamesu biće izrečena 25. aprila. hayat.ba