RAZLOG ZAŠTO SE ČOLIĆEVA ŽENA NE POJAVLJUJE U JAVNOSTI: ZBOG TOGA JOJ JE OSTALA TRAUMA ZA CIJELI ŽIVOT

Showbizz

RAZLOG ZAŠTO SE ČOLIĆEVA ŽENA NE POJAVLJUJE U JAVNOSTI: ZBOG TOGA JOJ JE OSTALA TRAUMA ZA CIJELI ŽIVOT

Zdravko Čolić je dugo nosio epitet ‘najpoželjnijeg neženje’. Širom Balkana su mnoge djevojke maštale o njemu, a on je bio neuhvatljiv. Kako gotovo nikad nije pričao o svojim izabranicama, kao grom iz vedra neba je sve iznenadila vijest da se legendarni pjevač ženi. Još više je ljude iznenadila činjenica da je srce regionalne zvijezde osvojila vrlo jednostavna djevojka Aleksandra, tada studentica geografije.

Vole se već 33 godine, a ljubav su okrunili brakom u maju 2001. bez velike pompe, čuvajući za sebe najemotivnije trenutke. Vlasnik nekih od naših najvećih hitova sudbonosno ‘da’ je izgovorio u 50. godini, a sa suprugom je dobio dvije kćeri. I poslije tri desetljeća se nije puno toga promijenilo. I dalje se ne zna puno stvari o Čolićevoj supruzi koja je jako posvećena obitelji, a pojavljivanje sa suprugom na javim mjestima izbjegava.

Ponekad ode na njegov koncert kako bi uživala u prelijepom glasu, ali se i tada trudi biti neprimjetna. Zdravko rijetko kad priča o svom privatnom životu, ali je jednom prilikom otkrio da ga je supruga oborila s nogu svojom privrženošću i time što uopće nije komplicirana žena.

 

– Očarala me je svojom jednostavnošću i prvrženošću. Svaki muškarac voli da neko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno. Upoznali smo se davnih dana u Makarskoj. Aleksandra je studirala u Beogradu, pa smo nastavili viđati, a vremenom smo ušli i u vezu- ispričao je svojevremeno Čola u jednom od intervjua.

Njegova voljena ima stav da se ne eksponira u javnosti, a tome je dodatno doprinio i napad jedne Čoline obožavateljice prije puno godina.

– Puno toga sam prošao i doživio u životu. Jednom je moju suprugu nožem napala neka obožavateljica i posjekla je po licu. Sandra se izmaknula, ali ju je ova malo zakačila, srećom bez većih posljedica. To je bilo davno, ali se i dan-danas sjećam toga. Moja supruga drugih većih neugodnosti nije imala, jer se ne eksponira, nije taj tip, a i smatram da žena i djeca trebaju biti daleko od očiju javnosti – rekao je Čola svojevremeno, prenosi Story.

Aleksandra je jedino napravila presedan kada je njen muž snimao spot za sada već evergreen ‘Tebe čuvam za kraj’ te je dozvolila da se njena slika pojavi u posljednjem kadru. hayat.ba