VLADO GEORGIEV: Danas se ljudima ispira mozak lažima, mržnjom i huškanjem

Showbizz

VLADO GEORGIEV: Danas se ljudima ispira mozak lažima, mržnjom i huškanjem

Vlado Georgiev, posljednjih godina aktivniji je društevnim mrežama, nego na muzičkoj sceni. Ima, kaže, mnogo toga što mu smeta i kaže da za muzičare kao što je on nema prostora kao što je bila nekada. No, čini se da karijere većine mladih muzičara danas kratko traje, piše express.ba.

-Pa, da, naravno. Pjesme se prave da bi bile aktuelne mjesec dana. Ili, ni toliko. Ne kažem uopšteno, jer ima tu i fantastičnih klinaca, ima i bendova koji su mladi, talentovani, ali koji ne mogu da izađu na površinu iako sviraju i pjevaju odlično. A, ne mogu da izrone od poplave trepa i od poplave da kažemo muzike niskog kvaliteta, odnosno to nije ni muzika, to je više koncept, imaš neki bit i nešto se tu pokušava reći, i to je kao performans, nije to muzika. Oni, na žalost, zatrpavaju klince informacijama i nova muzika teško može da se pojavi i probije pored njih.

-Evo, ja sad treba da počnem iz nule, ne znam kojim putem bih morao da krenem da bi to neko ozbiljno poslušao i obratio pažnju, Nije lako, baš je teško vrijeme, pogotovo za nove ljude, talentovane, koji imaju potencijal, jer ih zatrpava treš, kao uopšte i TV-program i radio koji, recimo, pušta muziku po nekom ključu koji se dobija iz inostranstva. Okrenete pet radio stanica čut ćete sve redom iste pjesme, onda su i vijesti potpuno iste, kopi pejst, vrte se ta čitav dan, ispiraju ljudima mozak, i umjesto da čujete nešto pametno, čuju se samo neka huškanja, mržnja, gomila laži… Televizije su laž, truju ljude, tako što propagiraju najgore stavri. I zato bi bilo bitno da u jednom trenutku prekinemo tu vrhunsku laž i obmanu koje televizije emituju i da pokušamo da napravimo neki miran i normalan ambijent. hayat.ba