ISMET, ESMIR ILI ADBULVAHAB: OTKRIVENO PRAVO IME DEJANA DRAGOJEVIĆA, ZBOG PROMJENE VJERE DOBIJA JEZIVE PRIJETNJE

Showbizz

ISMET, ESMIR ILI ADBULVAHAB: OTKRIVENO PRAVO IME DEJANA DRAGOJEVIĆA, ZBOG PROMJENE VJERE DOBIJA JEZIVE PRIJETNJE

Dejan Dragojević iz Srbije u centar pažnje došao je nedavno kad je priznao da je promijenio vjeru, te da je već četiri godine u islamu. A onda su se pojavili navodi Vesne Rivas da je pored vjere promijenio i ime i da se danas zove Zijad. Ovim povodom Dragojević se oglasio na svom Youtube kanalu i otkrio da se vratio sa hodočašća u Meki, te da ipak nije promijenio ime.

-Stigao sam kući. U Beogradu sam. Dobijao sam komentare da neću moći da uđem u Srbiju, da mi je zabranjen ulazak u Beograd. Vi raspravljate o tome u šta ja treba da vjerujem. Dobijao sam prijetnje da će me ubiti, zaklati, baciti bombu na kuću. Ja sam šokiran – rekao je Dejan, pa dodao: Ne dotiču me komentari, ono što me je najviše nasmijalo je što ste mi dali ime. Dobro, Vesna kao Vesna, uvijek mi je davala ime. Još jedno ime mi je dala, ali meni je smiješno. Pozdrav za nju. Legenda je – ispričao je Dragojević, pa rekao koje arapsko ime mu se dopada.

Babe i dede uvijek komentarišu, moraš da se zoveš Ismet, Asmer, Esmin. U suštini ti ne moraš da promijeniš ime, niti ću ikada promijeniti ime. Znaš koji je osjećaj kad usred Saudijske Arabije, kad se ja predstavim “Zdravo, moje ime je Dejan, ja sam iz Srbije”, odmah vide kao, Dejan iz Srbije u Meki.

Vrata su ti svuda otvorena da idem preko reda. Neću lagati, rekao bih da sam promijenio ime. Jedina dva imena koja su mi zvučna i koja mi ostavljaju utisak su Abdulvahab ili Vehab, to je ono kada nekoga zovu vehabijom, to je čovjek koji je širio šerijat u islamu, a drugo ime je Zulkarnejn.

Dok sam bio u braku sa Dalilom išao sam redovno u džamiju, svaki post sam postio – zaključio je Dejan, prenosi Blic. hayat.ba