CRNI VIKEND U BIH: U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA POGINULO ČAK SEDAM OSOBA

Region

CRNI VIKEND U BIH: U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA POGINULO ČAK SEDAM OSOBA

Crni vikend odnio sedam života na drumovima. Nova tragedija u kojoj su poginula dvojica mladića produžila je crni niz saobraćajnih nesreća koji je ovaj vikend pogodio BiH. Od petka do danas na cestama je poginulo sedam osoba.

Trojica radnika iz Jajca Senad Poško, Elvir Čagalj i Selvedin Crnac poginuli su, dok je četvoro njihovih kolega povrijeđeno, u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada kada su, nakon sudara, sa “Mitsubishijem” sletjeli u rijeku Vrbas. Na Manjači je u slijetanju BMW-a poginuo Bojan Babić, otac troje djece, koji je iz Švajcarske došao u BiH na odmoru.

U sudaru dva vozila u Koprivni kod Cazina juče je poginuo Mehmed Ljubijankić, dok su dvije osobe povrijeđene. U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Lamincima kod Bosanske Gradiške poginuli su D.L. (20) i N.B. (26) iz tog grada, saopšteno je iz PU Gradiška.

On dodaje da su mladići nakon udara ostali zaglavljeni u vozilu. Nekoliko mještana odmah im je priteklo u pomoć, ali nažalost ništa nisu mogli da učine kako bi ih spasili. Obojica su izdahnuli na licu mjesta, a tijela su iz vozila izvukli vatrogasci koji su morali da sjeku lim. hayat.ba