SRCEPARAJUĆA PRIČA O DJEVOJČICI IZ KONJICA KOJA JE SVOJIM OČIMA GLEDALA KAKO JOJ TUKU OCA

Ispovijesti

SRCEPARAJUĆA PRIČA O DJEVOJČICI IZ KONJICA KOJA JE SVOJIM OČIMA GLEDALA KAKO JOJ TUKU OCA

Povrede koje je zadobio Isa Džino administrator Facebook grupe Konjic jučer, danas, sutra su strašne.Ono što posebno tjera strah u kosti svim Konjičanima jeste što je Isa pretučen zbog borbe za čist grad, čistu Neretvu, čist zrak. Njegova priča se nastavlja…

Ova priča nije ni o sireni ni o djevojčici sa šibicama. Ova priča nije bajka o malim princezama. Ova priča je istinita priča o jednoj slatkoj, maloj djevojčici koja je imala sreću ili možda nesreću da ima babu koji se samo Boga boji i koji je jedino skrivio što je istinu govorio i pisao.

Ova djevojčica nije ni znala što je to što njen babo piše i priča ali mu se radovala kao da je znala svu istinu njegove duše.n Radujući se nije znala da zlo vreba iza ćoška. Da postoje kukavice koje spremaju svoje uhljupe da ubiju, na smrt premlate njenog babu samo zbog istine koju piše i govori.

Nije znala da oni ne prežu ni od toga da ta nemirna djevojčica bude smrtno uplašena zbog zla koji joj tamo neki čiko sprema samo da bi uzeo novac, krvavi novac i taj krvavi novac dao isto svom djetetu i da ga obraduje. Zašto taj čiko ako nije imao novac, nije zatražio od te prekrasne djevojčice.

Ona bi dala bilo kojem djetetu, jer ona ima samo dvije godine i za nju nije bitan novac već babo i majka da su sretni s njom. Kako taj čiko može biti sretan sa tim krvavim novcem što ga djeli sa svojom porodicom. Da li je gledajući svoje dijete sretno kad vidi babu pomislio na tu djevojčicu koja je vrištala ispuštale krike i dok je govorila: “neće, neće ubiti babu”
gledajući kako joj neki čiko udara babu.

Dozivala je babo, babo , vrištala i govorila ne, ne ne… Neće ubiti babu… .. ali nisu dopirali glasovi , njeni krici do duše babinih krvnika. Te duše su su bile tamne da tamnije ne mogu biti jer koja bi duša ako ne tamna da tamnija ne može biti takvo nešto uradila prekrasnoj malenoj djevojčici koja ni slutila nije da postoje takvi krvnici da zbog pisanja istine urade takvo nešto njenom babi. hayat.ba