SUPRUGA MASOVNOG UBICE IZ VELIKE IVANČE OTKRILA MOTIV “TAMO GDE JE TREBALO”: Šta je u Ljubiši probudilo monstruma! Ko krije TAJNU

Region

SUPRUGA MASOVNOG UBICE IZ VELIKE IVANČE OTKRILA MOTIV “TAMO GDE JE TREBALO”: Šta je u Ljubiši probudilo monstruma! Ko krije TAJNU

Srbija ne može da zaboravi masovni zločin koji se desio u Velikoj Ivanči kod Mladenovca kada je 9. aprila 2013. godine Ljubiša Bogdanović ubio 13 svojih rođaka i komšija. Meštani Velike Ivanče sumnjaju da Javorka Bogdanović krije tajnu o pozadini zločina.

– Sumnjamo da Javorka mnogo više zna od onog što je pričala medijima. Ona je nakon svega rekla meštanima o navodnom motivu: “Rekla sam tamo gde je trebalo!”, misleći na policiju. I nju je, kako je rekla, Ljubiša ranije tukao, a to je morala da prijavi policiji, možda bi zločin bio sprečen. Međutim, kod njih je sve izgledalo idealno. Ljubiša je bio spreman da priskoči u pomoć svima u selu, da pozajmi pare, nikad se ne bi reklo da u njemu čuči monstrum. Jedino je pre krvavog masakra znao da izađe na glavni put, pa da se opet vrati po nešto kući. Kao da se gubio – rekao je meštanin Velike Ivanče.

Javorka Bogdanović svaki dan obilazi grob sina i muža. Na groblje su jutros izašle porodice žrtava, a za Javorku pričaju da se ponaša čudno nakon zločina koji je počinio njen suprug.

– Svaki dan vuče torbu sa cvećem. Najpre ode do groba ubijenog sina Branka u Ivanči, a onda i u Rajkovac gde je tajno sahranjen Ljubiša. Niko sa njom ne priča, jave joj se pojedini, reda radi. U njoj svi vide krivca, pošto je ćutala o nezgodnoj naravi svog supruga. Najteže je onim komšijama kojima je njen suprug pobio najbliže. Živi u istoj kući gde je Ljubiša ubio sina Branka i svoju majku, a potom pokušao da ubije Javorku. Ima dve ćerke, a jedna je udata u selu Jagnjilo. Zet održava sada Javorkino imanje, a druga ćerka joj radi u prodavnici – pričaa meštanin za Informer.

U selu žive ćerke ubijenog bračnog para Velimira (78) i Olge (79) i svakako im je teško gledati ženu čiji muž im je ubio roditelje, dodaje stanovnik Velike Ivanče. Druge kuće su uglavnom zatvorene, jer je Ljubiša zatro mnoge porodice. Da li je “prokletstvo Bogdanovića”, kako su zvali istoriju duševnih bolesti i tragedija koje su se dogodile u ovoj porodici, bio okidač da se Ljubiši tog 9. aprila 2013. godine pomrači um i da ubije 13 ljudi u Velikoj Ivanči, među kojima i rođenog sina i majku, kao i dvogodišnjeg dečaka, ni nakon deset godina nije poznato.

Ubrzo nakon ovog, najvećeg masakra u našoj zemlji, isplivali su detalji o istoriji duševnih bolesti u Ljubišinoj porodici, o kojoj se ćutalo. Ljubiša Bogdanović nije psihijatrijski lečen, ali sudeći po informacijama iz sela kod Mladenovca koje je svojim činom zauvek zavio u crno, nekoliko članova njegove porodice jeste. Komšije su navele da je njegov stric lečen u duševnoj bolnici i da je u njoj preminuo, a da je unuk njegovog drugog strica takođe lečen. Meštani su ispričali i da se Ljubišin otac ubio vešanjem kada je on imao sedam godina, a da je na isti način sebi presudio i njegov deda. Jedna žena iz porodice ubila se skokom u bunar, a jedni mediji su preneli su da je reč o Ljubišinoj babi, dok su drugi naveli da je reč o snajki njegovog bratanca.

Po selu su kružile i priče da se motiv krije u vezi njegovog sina Branka sa jednom devojkom, koju on nije odobravao. Meštani su naveli da su Branka sa devojkom navodno upoznali Goran i Jovana Despotović.

Motiv je Ljubiša, međutim, odneo u grob. Njegova žena Javorka je, kako su mediji pisali, u policiji rekla da “ne zna šta mu se desilo tog jutra”. Ispričala je da je Ljubiša bio nervozan čovek, kao i njegov otac, kao i da ju je tukao. Opisala je kako je tog jutra ušao u kuhinju u kojoj je spavala i rekao joj “nama više nema života”, a zatim pucao u nju. Navela je da se potom onesvestila, a zatim da je puzala ka kupatilu gde je on, čudeći se što je još živa, pucao u nju ponovo. Žena je samo pukom srećom ostala živa. Ostala je da živi u kući u kojoj je krvnik pucao na nju i oduzeo joj dete.

Bogdanović je kobnog jutra, oko 5 sati, u krvavi pohod krenuo iz svoje kuće. Najpre je iz pištolja presudio sinu Branku (42) i majci Dobrili (83), a svoju suprugu Javorku teško ranio, a koja je jedina preživela ovaj napad.

Potom je ušao u kuću Despotovića, na čijim je vratima ubio Mikaila (61), a potom i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (23), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog dvogodišnjeg sina Davida na čijem je krštenju prisustvovao samo nekoliko meseci pre.

Velika IvančaPosle toga, ubio je Ljubinu Ješić (64) i njenog sina Miloša (48), a u domu Mijailovića bračni par Velimira (78) i Olgu (79). U poslednjoj kući u ulici, porodice Stekić, ubio je Draganu (50) i Danicu (78). Nakon toga, Ljubiša je odlučio da presudi sebi i upucao se u glavu. Preminuo je dva dana kasnije. Ljubiša nije sahranjen na lokalnom groblju, već u selu Rajkovac. Kuće njegovih žrtava su mahom ostale napuštene i obrasle, svojim prizorom podsećajući na tragediju. Kurir.rs / Informer, D. Ćuruvija