CIJELI ŽIVOT KRIVO PUŠTATE VODU NA WC-U: EVO ŠTA MORATE URADITI PRIJE TOGA!

Zanimljivosti

CIJELI ŽIVOT KRIVO PUŠTATE VODU NA WC-U: EVO ŠTA MORATE URADITI PRIJE TOGA!

Američki mikrobiolog Tim Call (32) otkrio je koliko je kupaonica prljava prije i nakon puštanja vode u WC školjki. Napravio je eksperiment i zaključio da bi poklopac WC školjke morali spuštati prije puštanja vode. Call je želio znati kako svakodnevne kupaonske aktivnosti utječu na kvalitetu zraka pa je zato testirao svoju kupaonicu na bakterije. Eksperiment je podijelio na društvenim mrežama.

– Radim ovo jer me uvijek zanimalo što se razmnožava oko mene i želio sam to vizualno prikazati – rekao je Call.

Kako bi otkrio koliko je kupaonica zagađena prije i nakon puštanja vode stavio je Petrijevu zdjelicu na vodokotlić i ostavio poklopac školjke podignut 10 minuta. Prvo je testirao kvalitetu zraka prije puštanja vode, a zatim nakon obavljanja nužde i puštanja vode.

Prije puštanja vode zdjelica je sakupila samo dvije bakterijske kolonije, a nakon pet bakterijskih kolonija.

– Ovaj put sam otkrio da zrak nije ni približno tako prljav kao što sam mislio da će biti – priznao je i dodao da planira ponoviti test.

– Jako sam zainteresiran za povećanje veličine uzorka kako bih utvrdio je li ovaj test bio samo odstupanje ili zrak u kupaonici nije ni približno tako prljav – rekao je Call, prenosi 24sata.hr.

Mnogi u komentarima nisu mogli vjerovati da ima onih koji puštaju vodu u WC-u bez spuštanja poklopca, piše New York Post.

– Nekoliko puta sam se već posvađala sa suprugom zbog nepuštanja poklopca, ali evo sada sam jako sretna što sam saznala da nemam praktički nikakav argument – komentirala je sarkastično jedna žena. hayat.ba