MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: NAČIN NA KOJI REŽETE LUK PUNO OTKRIVA O KVALITETI JELA KOJE RADITE

Hrana i piće

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: NAČIN NA KOJI REŽETE LUK PUNO OTKRIVA O KVALITETI JELA KOJE RADITE

Kako režete luk nakon što ga prepolovite?

Mislite li da je svejedno ili vjerujete da za to postoji samo jedan mogući način, u krivu ste. Itekako ima veze, a odluka ovisi o jelu u kojem ćete luk koristiti. Kako bismo olakšali objašnjavanje, pokazat ćemo vam video koji je na svom profilu objavio popularni food fotograf i stilist za hranu sa skoro 60 hiljada pratitelja, Michael Chao.

Prema Chau, poznatom po svojim edukativnim savjetima i trikovima za što uspješniju pripremu hrane, način na koji želite da se vam se luk skuha ima puno veze s time kako ćete ga narezati Ako želite komadiće koji zadržavaju svoj oblik i teksturu ili one koji se stapaju jelom dajući mu maksimum okusa, sve ovisi o smjeru u kojem režete luk.

Chaovo objašnjenje je jednostavno. Nakon što prerežete luk na pola, ugledat ćete slojeve koji se protežu od korijena prema vrhu.

Rezanjem luka u skladu s tim slojevima nećete ih jako oštetiti pa će luk, dok se kuha, ispustiti manje tekućine i zadržati više teksture, što vam je cilj ako luk želite dodati jelima poput salate od krompira i restanog krumpira ili ga, ipak, želite ukiseliti.

Međutim, kada režete poprečno, omogućujete da iz luka iscuri više vode, što znači da će se brže skuhati i lakše sjediniti s jelom u koje ste ga ubacili pa ćete ga na ovaj način rezati kad ga koristite u varivima, gulašu i sličnim jelima. hayat.ba