Austrijski penzioner preko oglasa traži srodnu dušu: Hasan postavio jasne kriterije

Region

Austrijski penzioner preko oglasa traži srodnu dušu: Hasan postavio jasne kriterije

O tome da za brak nikada nije kasno, svjedoči i slučaj 75-godišnjeg Hasana Bajrića iz Sanskog Mosta, koji je u lokalnim medijima dao oglas u kojem traži životnu saputnicu. Bajrić kaže kako je austrijski penzioner, dobro situiran s kućom u naselju Alagića polje, ali ono što ga muči u poslednjih nekoliko godina je usamljenost. Kaže kako je dugo vremena bio u braku sa suprugom, koja je teško oboljela te je preminula 2016. godine, od kada živi sam. Zbog toga je odlučio da novu družbenicu potraži putem oglasa.

-Želim da nađem poštenu ženu koja je bez obaveza i koja će me poštovati, a i ja ću nju. Odmah bi je vjenčao zbog penzije, jer ja ne znam koliko ću još poživjeti, a njoj bi ostala penzija. Bogami, ako se pokaže dobrom, možda bih joj testamentom prepisao i kuću – kaže Bajrić.

Dodaje kako je najveći dio životnog i radnog vijeka proveo u Austriji, gdje je radio kao građevinski tehničar, a tamo je otišao sada već daleke 1970. godine.

-Dugo sam bio u braku, supruga je oboljela od dijabetesa i preminula. Sinovi su u inostranstvu, imaju svoje živote i porodice, a ja se osjećam usamljenim – priča Bajrić.

Kaže kako je u oglasu naveo da traži žensku osobu starosti od 57 do 65 godina. Na pitanje kako će znati ko je prava žena za njega, Bajrić kaže da će to prepoznati odmah poslije prvog razgovora.

-Mislim da mlađe žene od navedenog nisu za mene, jer su neozbiljne, a starija isto ne dolazi u obzir. Jer, ako ja moram tražiti nekoga da služi i mene i nju, onda ni to nije rješenje – navodi on.

Prema njegovim riječima, prednost imaju žene koje znaju kuhati i vode računa o čistoći, a oglas koji se već zavrtio u lokalnim medijima i na društvenim mrežama, proizveo je niz simpatičnih reakcija i komentara. Hasan se nada kako će oglas uroditi plodom i da će na ovaj način pronaći srodnu dušu.

Kako kaže, život je kratak i treba ga proživjeti u miru i zadovoljstvu, a najteže je, kaže, biti sam.

-Ujutru kad se probudiš, niti ti se mili samome piti kafa niti šta drugo. Bog je stvorio ženu da bude s muškarcem, pa se i ja nadam da ću pronaći nekoga za sebe – kaže ovaj simpatični veseljak za Nezavisne. (hayat.ba)