PUCAO U NJU DOK JE U NARUČJU DRŽALA DVOGODIŠNJU BEBU: MAJKA RANJENE DJEVOJKE OTKRILA DETALJE UŽASA

Region

PUCAO U NJU DOK JE U NARUČJU DRŽALA DVOGODIŠNJU BEBU: MAJKA RANJENE DJEVOJKE OTKRILA DETALJE UŽASA

Jonel V. (26) iz sela Torak, pucao je u u subotu u nevjenčanu suprugu L.S. (20) iz neposredne blizine dok je u naručju držala dvogodišnjeg sina. Nakon toga je pobjegao i krio se na jednoj farmi na periferiji ovog sela, prema Krajišniku, u Srbiji.

Jonel V. se predao policiji. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a tereti se da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. Šta se dogodilo u subotu uveče u ovom banatskom selu kod Žitišta, ispričala je H.R. majka ranjene L.S.

Potvrđuje da je njena kćerka trpjela porodično nasilje, a onda odlučila da napusti nevjenčanog supruga sa kojim ima kćerku i dva sina. Najstarijoj su četiri, a najmlađe ima šest mjeseci:

-On je L.S. svakodnevno zvao i molio da mu se vrati. Obećavao je da će se popraviti i biti dobar prema njoj i djeci – jada se H.R. i pokazuje mjesto gdje je Jonel pucao u njenu kćerku:

-Bila sam u bašti iza kuće. On ju je pozvao telefonom. Kad je L.S. sa dvogodišnjim sinčićem izašla na ulicu, prolomila su se dva pucnja, a potom i škripa kočnica. Bez duše sam istračala na ulicu. Zatekla sam kćerku kako leži u travi, u lokvi krvi. Unuk je vrištao. L.S. je bila svjesna. Rekla mi je da je upucana, da je boli i da se osjeća ruku. Još mi je rekla da uzmem dijete. Jedva sam uspjela da smirim njenu četvorogodišnju kćerkicu koja je sve vidjela jer je bila na ulici – kaže Hajnalka. Potvrđuje da je njena kćerka operisana:

-Rekli su nam da će ostati bez prsta. Pogođena je u ključnu kost. Ima sačme u plućima i još krvari. Operacija je trajala nekoliko sati. Ona je svjesna, ali ne znam u kakvom je sada stanju – dodala je Hajnalka.

U Torku pričaju da Jonel V. važi za problematičnu osobu. Mještani ga opisuju kao mladića sklonog tučama, nasilju i alkoholu. Priča se da je tukao je očuha i da je zbog toga uslovno kažnjen. hayat.ba