Drugarstvo od djetinjstva prekinuo selfi! Lazar i Stefan se zajedno survali sa Petrovaradina, rođaci van sebe: Ima i dijete, strašno!

Region

Drugarstvo od djetinjstva prekinuo selfi! Lazar i Stefan se zajedno survali sa Petrovaradina, rođaci van sebe: Ima i dijete, strašno!

“Bili su drugovi od najranijeg djetinjstva, iz komšiluka, strašno je šta se desilo – kaže rođak Stefana Lj. koji je povrijeđen prilikom pada sa bedema Petrovaradinske tvrđave, dok je njegov prijatelj Lazar Đ. izgubio život. Kako dodaje, strepi se za Stefanovo zdravlje, a u mjestu vlada nevjerica zbog svega što se dogodilo.

Kako kaže Stefanov rođak, ovaj 30-godišnjak je oženjen i ima malo dijete. Od strepnje se ne usuđuje još da nazove njegove najbliže da čuje ima li novih detalja.

– Stefan mi je rod, ali znam i Lazara. To su dobri ljudi, bez ikakve loše riječi. Strašno je ovo što se dogodilo. Znaju se od djetinjstva, to je komšiluk. Išli su zajedno i u osnovnu školu, mislim – vidno potresen priča Stefanov rođak.

Istog godišta, obojica su zajedno odrasli u Plani kod Paraćina. Kako je došlo do toga da se nađu u Novom Sadu, sagovornik nije siguran. Da podsjetimo, Lazar Đ. iz Paraćina poginuo je u nedjelju ujutro oko pet sati ujutru kada je prilikom fotografisanja pao sa bedema Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, dok je Stefan Lj. prilikom pada povrijeđen i njegovo stanje je teško, ali stabilno. Kako se nezvanično saznaje, obojica mladića su bili na proslavi momačke večeri.

Prema dosadašnjim informacijama, jedan od mladića je htio da se fotografiše, a tom prilikom se okliznuo i prilikom pada sa sobom povukao prijatelja. Uprkos reanimaciji ljekara novosadske Hitne pomoći, za Lazara je ovaj pad bio koban i on je na licu mjesta izgubio život, dok je Stefan povrijedio kičmeni stub i grudni koš, a njegovo stanje je teško ali stabilno i trenutno se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako je moglo da se čuje od radnika okolnih restorana na samoj tvrđavi, niko od njih nije vidio sam događaj, pa ni radnici obezbjeđenja koji su potvrdili da je bilo gostiju u jednom lokalu do 5 ujutru. Tačna lokacija pada dvojice mladića nije poznata, ali postoji više mjesta na kojima je bedem širi, a provalija duboka dovoljno da pad bude opasan po život.

Tokom dosadašnje istrage je utvrđeno da je bilo organizovano momačko veče. Jedan od muškaraca je na bedemu tvrđave htio da fotografiše ili uradi selfi, izgubio ravnotežu, uhvatio se mahinalno za muškarca koji je bio pored njega, povukao ga i zajedno su pali sa tvrđave, saznaje se iz izvora bliskih istrazi. Kurir.rs/Blic