BILA JE KOST I KOŽA, ODJEĆA JE SPADALA SA NJE: POTRESNI DETALJI OPTUŽNICE PROTIV OCA IZ PAKLA

Region

BILA JE KOST I KOŽA, ODJEĆA JE SPADALA SA NJE: POTRESNI DETALJI OPTUŽNICE PROTIV OCA IZ PAKLA

– Bila je kost i koža, odjeća je spadala sa nje – ovim riječima Ivana L. opisuje potresnu scenu kada je ugledala djevojčicu (8) koju je Uroš Pašajlić (38) godinama držao zatočenu u stanu.

On je optužen zbog jezivog nasilja nad djevojčicom, koju je u stanu krio u neljudskim uslovima i izgladnjelu, kao i zbog toga što je tukao svoju partnerku Ivanu. Nakon što ga je ona prijavila za nasilje, otkriven je i stravičan slučaj djevojčice, a “Blic” otkriva detalje optužnice protiv oca iz pakla, ali i šta je Ivana ispričala o djevojčici.

Ivana je, kako je ispričala u tužilaštvu, trpila jezivo nasilje od svog partnera, on ju je držao zaključanu u stanu i maltretirao. U martu ove godine je odlučila da pobjegne i nasilnika prijavi policiji, a tada je i iznela svoje sumnje da je djevojčica negdje potpuno sama.

Ivana je opisala momenat kada je sa policijom ušla u stan na Zvezdari, kao i da nikada neće zaboraviti tu potresnu scenu.

– Policajci su otvorili ulazna vrata, a preko puta njih su bila vrata toaleta, koja su bila zaključana. Kada smo ušli vidjela sam u kadi dijete, bila je kost i koža, odjeća je spadala sa nje – ispričala je potresne scene Ivana.

Kako opisuje, od smrada u stanu umalo nije pala u nesvjest.

Djevojčica joj je rukom pokazivala na kesu sa hranom, što je ukazivalo da je veoma gladna.

– Kada sam pogledala, vidjela sam kesu u kojoj sam joj ja preko Uroša slala stvari, ta kesa se nalazila ispred vc-a čija su vrata bila zaključana. Ja ne mogu da opišem kako je dijete izgledalo – rekla je ona. hayat.ba