ĆIRO PRIJE SMRTI SVE OSTAVIO SINU, KĆERKAMA NIŠTA: IZA NJEGA SU OSTALI STANOVI, VILE, NOVAC

Region

ĆIRO PRIJE SMRTI SVE OSTAVIO SINU, KĆERKAMA NIŠTA: IZA NJEGA SU OSTALI STANOVI, VILE, NOVAC

Bilo je to krajem januara, desetak dana prije smrti. Izašao je Miroslav Ćiro Blažević iz svog stana na Trgu bana Josipa Jelačića, sin ga je vodio pod ruku. Imao je kaput, donji dio trenirke, u takvom izdanju nikad ga nismo vidjeli. Izmučeno, ispijeno lice odavalo je teško borbu.

Nakon nekoliko metara umorno je sjeo na ono mramorno postolje oko stuba javne rasvjete na glavnom gradskom trgu.

-Žao mi je, sine, više ne izlazim. Jedino još idem na infuziju. Braco me vodi, a ja se brzo umaram. Moram se odmoriti svakih pet metara – rekao je tad Ćiro.
Borio se jako, ali ne samo s bolešću. Kako kažu upućeni, gotovo zadnje dvije godine Ćiro je razmišljao šta će biti s njegovom imovinom. Supruga Zdenka te djeca Miroslav, Barbara i Katarina. Njih je ostavio Ćiro iza sebe, a gotovo sve će, kako se čini, pripasti sinu, pišu 24sata.

Ona šetnja nije bio nimalo ugodan izlazak, to je navodno bila šetnja do notara. I potpisivanje ugovora o doživotnom uzdržavanju. Iz dokumenata je vidljivo da je potpisan 18. januara, a Ćiro je preminuo 8. februara. Prvog dana marta gruntovnica prima zahtjev, a mlađi Blažević je tako postao vlasnik dva stana u Zagrebu, pola kuće u Kraljevici, tri osmine druge kuće u Kraljevici i zemljišta u tom gradiću dvadesetak kilometara južno od Rijeke, na ulazu u Bakarski zaljev.

Brinuo se Ćiro samo da mu supruga Zdenka bude zbrinuta, a od nekretnina na nju je sad ostala samo polovina kuće u Kraljevici. Ćiro, kažu naši izvori, nije bio baš u naročito dobrim odnosima s djecom, pogotovo kćerkama. Želio je prije smrti raspodijeliti imovinu, kako ne bi došlo do svađa, neugodnih “javnih rasprava”, ali nije uspio. Prije nekoliko godina navodno je imao ponudu od nekoliko miliona eura za kuću u Kraljevici, bio je spreman to prodati i podijeliti “lovu”.

Predložio im je da podijele na četiri djela, ali djeci je bilo premalo, kažu izvori. U jednom trenutku odustao je od te ideje, nije imao više snage boriti se i s gramzivošću. Bilo mu je, očito, lakše sve prepustiti sinu Miroslavu. Informacije koje imamo govore kako barem zasad nema nikakvog osporavanja ugovora i upisivanja Miroslava na očevu imovinu.

Ćiro je u Zagrebu živio na Trgu bana Josipa Jelačića, a supruga Zdenka, kad bi bila u Zagrebu, blizu, prema jugu, u Gajevoj ulici. To nisu veliki stanovi, tridesetak kvadrata, no Ćiri su bili po mjeri. Teško je djetinjstvo imao, bilo je i neimaštine, u Švicarskoj je počeo, jednom je rekao kako kao “čistač nije imao ni za hljeb”. Kasnije je uspio u životu, kao u nekoj filmskoj priči. Zaradio je puno, iako je to, kažu, teško procijeniti. A pogotovo koliko je ostalo

-Sine, kad se osjećam loše, sjetim se svog bankovnog računa – pričao je Ćiro prije nekoliko godina.

Zbrinuo je s nekretninama svu djecu, pomagao im, trebalo je održavati i nekretnine, a takav život zna biti dosta skup. Ne zna se stanje Ćirinih “pokretnina”, ali procjene su da je dovoljno da cijela ova priča ipak ne prođe mirno, kako se, barem zasad, čini. Nema primjedbi na ugovore i nasljedstvo, ali to ne znači da ih neće biti.

-Ne bismo se čudili da to bude na ovim prostorima neviđena borba, pa oni su u nikakvim odnosima – pričaju Ćirini najbliži prijatelji.

Da baš i nisu u dobrim odnosima dao je naslutiti i sam Ćiro, kad je u jeku pandemije i koronevirusa, a i kampanje za vakcinaciju, pričao kako njegova djeca to ne žele i da “pametuju”.

-Imam troje djece i šestero unučadi te se svađam s njima oko te blage injekcije. I moj sin dobije koronu, kao i njegova žena i sin. Molio sam se da ozdrave, ali spočitnut ću im. A kći Katarina, koja živi u Lausannei, toliki je fanatik protiv toga da joj se više ne javljam na telefon! Ne slušaš oca koji ti je omogućio sve – poentirao je Ćiro gostujući u “Nedjeljom u dva”.

Teško je bilo slušati kako nekoliko mjeseci prije smrti Ćiro govori o odnosu s kćerima. Bilo je to za Story krajem 2022. godine…

-Imam rak, a kćeri ni ne pitaju kako sam – rekao je tad.

Možda je i zbog toga prelomio pa sve ipak prepustio sinu Miroslavu, a ne sam podijelio baš kako ne bi došlo do svađa. Uskoro ćemo saznati kako će se i to završiti…

Šuška se o nezadovoljstvu dijela nasljednika, sprema li se borba? Od nekretnina je na ženu ostala samo polovina kuće u Kraljevici.

Ćiro je slobodno vrijeme volio provoditi u Kraljevici. Jedna se dvospratnica osim ljepotom ističe i svijetložutom bojom, a susjedi i prolaznici dive se prostranoj okućnici s pomno uređenim vrtom. S terase puca pogled na otočić Sveti Marko i Krčki most. U prizemlju prema cesti su velika staklena vrata. Nema zavjesa pa se vidi prostrana trpezarija s velikim stolom i šest sjedećih mjesta. Sa zidova se ističu umjetničke slike. Predvorje je također ukrašeno umjetninama i lončanicama s cvijećem. Tristotinjak metara dalje, spuštajući se kamenim stepenicama i uskim prolazom, dolazi se do druge nekretnine porodice Blažević. Odudara nešto starija višespratnica, prvi red do mora s privatnom plažom i malom rivom. hayat.ba