NEOBIČNA PORODIČNA DRAMA: SVEKRA GAĐALA MANDARINAMA, PA DOBILA BATINE OD MUŽA

Region

NEOBIČNA PORODIČNA DRAMA: SVEKRA GAĐALA MANDARINAMA, PA DOBILA BATINE OD MUŽA

Milijana D. iz Orašja optužena je za nasilje nad svekrom M. D., kojeg je vrijeđala i gađala mandarinama, a njen muž Ivica D. optužen je da joj je šakom zadao više udaraca u glavu i vukao je za kosu. Milijana D. optužena je zbog krivičnog djela nasilje u porodici, a njen suprug zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda. Prema navodima optužnice, sve se desilo 5. novembra 2022. godine oko 13 sati u porodičnoj kući u Orašju.

-Nakon verbalne rasprave sa svekrom, optužena je sa stola uzela nepoznati predmet, te svekra njime pogodila u palac desne šake, psujući mu majku i vrijeđajući ga, te bacajući mandarine na njega. Istovremeno je vrijeđala supruga I. D. – navodi se u optužnici.

Kada je muž pokušao da je spriječi da se fizički obračuna na svekrom, supruga ga je rukama udarila u glavu i tijelo. Navodi se da je optužena bila svjesna da tako ugrožava mir članova porodice sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu, što je i htjela drskim i bezobzirnim ponašanjem. Optužnicu je, naime, zaradio i njen suprug Ivica D., koji je nakon verbalne rasprave sa suprugom u ovom okršaju fizički nasrnuo na nju i zatvorenom i otvorenom šakom zadao joj više udaraca u glavu.

Navodi se da je suprugu vukao za kosu, pa je ona zadobila laku tjelesnu povredu. Radi se o nagnječno-razdernoj rani gornje usne i nagnječenju i oguljotini vrata s lijeve strane. Takođe, navodi se da je i on bio svjestan da može povrijediti člana porodice, što je i htio, te je tjelesno povrijedio bračnog druga. hayat.ba