ŽELEO DA BUDE PIJANISTA, NAJBOLJI DRUG MU UGASIO SNOVE: Ovo Je Jedini Dečak Kojeg Je Kosta Kecmanović U*io U Masakru…

Region

ŽELEO DA BUDE PIJANISTA, NAJBOLJI DRUG MU UGASIO SNOVE: Ovo Je Jedini Dečak Kojeg Je Kosta Kecmanović U*io U Masakru…

Dečak A. Č. napunio je 14 godina u martu ove godine, a 3. maja, pri polasku u školu nakon praznika nije ni mogao da posumnja da će Kosta Kecmanović, njegov školski drug, odlučiti da ga ubije zajedno sa još sedmoro đaka i školskim čuvarom Draganom Vlahovićem.

Prema našim saznanjima, A. Č. važio je za jednog od najtalentovanijih učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i dobitnik j više nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Takođe, on je dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije “Burgmuller Etude D-dur” 2019. godine.

Prema informacijama koje posedujemo, A. Č. je nastupao na više koncerata i učestvovao u međunarodnom takmičenju “Virtuozi V4+, sviramo zajedničkim jezikom”.

– Bio je odličan đak, iz skoro svih predmeta je imao najviše ocene. Pored muzike, voleo je jezike, matematiku i sport – navodi se na sajtu dečaka.

Kako se navodi, A. Č. je trenirao tenis, a bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje podvlači interesantnom muzikom. A. Č. je pre mesec dana komponovao i svirao kompoziciju “Emocije” sa kojom je pobedo na 28. republičkom muzičkom stvaralaštvu “Deca kompozitori, FEDAMUS 2023.”b A. Č. je klavir počeo da svira sa svojih šest godina.

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2022. godine, u disciplini klavir, kategorija II (2009.), A. Č. je osvojio drugu nagradu predstavivši se vrlo zahtevnim programom:

Čestitamo i želimo mu još mnogo nagrada u budućnosti – navodi se.

Bili su najbolji drugari?

Na društvenim mrežama, prijatelji i poznanici se opraštaju od tragično nastradalog mladića. U nizu srceparajućih poruka koje ostavljaju, školski drugari tvrde da su A. Č. i Kosta Kecmanović bili najbolji drugovi.

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je na konferenciji za novinare da ih je 3. maja u ranim jutarnjim satima pozvalo NN lice koje se predstavilo kao Kecmanović Kosta i rekao da je pucao u više osoba u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 devojčica i jedan dečak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu – rekao je Veselin Milić.

Kosta Kecmanović je mesec dana planirao masakr. Imao je spisak dece koju je planirao da likvidira.

– On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri Molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak dece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je tačno kako će koje dete da likvidira – rekao je Milić na konferenciji za novinare. (blic.rs)