NEVENA JE U KRVAVOM PIRU U MLADENOVCU OSTALA BEZ RUKE: Potrebna joj je veštačka ruka koja košta 50.000 EVRA, APEL ZA POMOĆ

Region

NEVENA JE U KRVAVOM PIRU U MLADENOVCU OSTALA BEZ RUKE: Potrebna joj je veštačka ruka koja košta 50.000 EVRA, APEL ZA POMOĆ

Devojka Nevena V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povređena kada je pomahnitali U. B. uzeo kalašnjikov pre osam dana i prvo pobio i ranio njene vršnjake u Malom Orašju kod Smedereva, a zatim se vratio u Dubonu zaustavio kola pored škole i pucao na sedmoro mladih koji su se družili i sedeli na klupi.

U krvavom piru tada su u Malom Orašju ubijeni tinejdžeri M. M, N. S, L. M, A. M. i N. M., dok je nekoliko njih lakše i teže povređeno kada je osumnjičeni došao do spomenika u tom mestu i ispalio rafalnu paljbu. Nakon počinjenog zločina produžio je do Dubone, odakle je i on sam, pa zapucao tom prilikom ubio je mladog policajca M. P. i njegovu rođenu sestru K. P. i njihovog prijatelja D. T. Tom prilikom povređena je i Nevena V. kojoj su lekari morali da amputiraju ruku kako bi je spasili. Sada se na društvenim mrežama pronela informacija da je njoij potrebna opracija i veštačka ruka kako bi dalje nastavila sa normalnim životom, a njen prijatelj za Kurir je potvrdio tu informaciju.

– Dragi moji, u teškim danima posle tragedije koje su mnoge porodice zavile u crno, želimo da pokažemo solidarnost i da ljubavlju i dobrotom popravimo svet u kojem živimo i u kojem rastu naša deca kako bi ga za njih ostavili boljim nego što je trenutno – rekao je Nevenin prijatelj, a zatim dodao:

– Predivna Nevena V. koja ima samo 20 godina, u napadu kod Mladenovca 4. maja teško je ranjena. Kao posledica teškog ranjavanja Neveni je amputirana leva podlaktica. Ipak postoji rešenje i za bolji Nevenin život veštačka, bionička ruka koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za Nevenu i njenu porodicu jer košta oko 50.000 evra u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalni iznos do 11.000 evra.

Nevenin prijatelj koji se obratio Kurir redakciji naveo je i zamolio sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu devojci tako što bi uplatili novac direktno na namenski račun za pomoć Neveni V.

Podsetimo, pomahnitali U. B. kobnog dana, tačnije u četvrtak uveče, otišao je iz svoje kuće, koja se nalazi u selu gde Šepšin do mesta Malo Orašje kako bi počinio masakr navodno jer su u tom selu pričali loše o njegovoj porodici, kada nikog nije zatekao u centru sela u povratku kod spomenika izrešetao tinejdžere koji su slavili đurđevdanski uranak od kojih je pet umrlo usled zadobijenih povreda,a sedmoro ih je ranjeno.

– Nakon pokolja u Malom Orašju gde je izašao pred njih sa kalašnjikovim i obratio im se rečima “sve ću da vas pobijem”, izrešetao ih, a zatim se uputio ka selu Dubona gde se zaustavio kod škole i počeo da puca u sedmoro dece koji su sedeli na klupi u dvorištu. Tu je zverski ubio brata i sestru, i njihovog prijatelja koji je trebalo da se ženi na jesen – podseća izvor i dodaje nakon toga U. b. je pobegao ali se u međuvremenu zaglavio na zemljanom putu koji vodi do sela Šepšin.

Hodao je peške, a onda pronašao kuću u čiju garažu je došao seo u kola i pobegao ka Malom Požarevcu. Kada je došao u Mali Požarevac presreo je taksistu koji je vozio trudnicu, a onda se uputio u selo pored Kragujevca gde se krio celo noć u kokošnjicu svog ujaka. Na salušanju u policiji rekao je da je počinio masakr kako bi zaplašio selo, kao i da nije poznavao svoje žrtve.Kurir.rs