Lepa Brena i Boba mu nisu ni do kolena: Kum im je milijarder od 84. godine koji ima 35 dece i neverovatnu životnu priču

Showbizz

Lepa Brena i Boba mu nisu ni do kolena: Kum im je milijarder od 84. godine koji ima 35 dece i neverovatnu životnu priču

Lepa Brena i Boba Živojinović važe za jedan od najskladnijih parova na estradi, a njihovo venčanje su pratili milioni. Svedok njihve ljubavi i Bobin kum je čuveni rumunski teniser Džon Cirjak, koji sada ima 84 godine i životnu priču kao iz filma!

Zvanično je najbogatiji sportista svih vremena, na računu ima preko 2 milijarde evra, te mu Đoković, Federer, Nadal i ostali asovi nisu ni do kolena. A verovali ili ne, svo bogatstvo je stekao nakon završetka sportske karijere. Najveći uspeh u karijeri mu je bila osma pozicija na ATP listi. U singlu je osvojio Minhen 1970. goidine, a iste godine došao je i do pehara u dublu na Rolan Garosu. U dublu je bio uspešniji i tu je osvojio ukupno 22 titule.

Takođe, on je jedini bivši sportista koji je dospeo na listu svetskih milijardera, i zvanično najbogatiji Rumun. Pre nekoliko godina nalazio se na 1876. mestu „Forbsove“ liste, a 2022. zauzeo je 1818. mesto. Ostao je u teniskom biznisu, preselivši se u Zapadnu Nemačku dok je još međa Berlinskog zida postojala. Postao je agent plavokosog supertalenta Borisa Bekera, koga znamo i kao bivšeg trenera Novaka Đokovića. Zatim je počeo i sa preuzimanjem brojnih licenci i organizovanjem turnira po Evropi. Među njima je i ATP turnir u Madridu koji drži i dan-danas.

Pad komunizma i otvaranje tržišta u zemljama istočne Evrope omogućilo je Cirjaku da svoj kapital i znanje stečen na zapadu donese u svoju domovinu. Osnovao je prvu privatnu banku u Rumuniji kja nosi simboličan naziv – “Cirjak banka”. Ispostavilo se kao najbolji potez u životu. Bogatstvo je raslo, a Jon je pametno širio biznis. Danas kompanija “Cirjak holding” pod svojim okriljem ima i autosalone, osiguranja, maloprodaju i privatne avione.

“Mačo” imidžu mnoge lepotice nisu mogle da odole. Prvi brak sa rukometašicom Erikom Bret je trajao tek dve godine, bez poroda. Sa manekenkom Miket fon Isenberg ima sina Jona juniora, koji sada vodi “Cirjak holding”. Ćerke Karim Mihai i Joanu Nataliju je dobio sa egipatskom novinarkom Sofi Ajad. A sam kaže da pored njih ima još 32 vanbračne dece iz brojnih ljubavnih afera. (stil.kurir.rs)