Oni su tako radili u njihovo vreme pa nam ništa ne fali: Poverila je bebu svekrvi na čuvanje pa se gorko pokajala

Ispovijesti

Oni su tako radili u njihovo vreme pa nam ništa ne fali: Poverila je bebu svekrvi na čuvanje pa se gorko pokajala

Briga o deci predstavlja veliku odgovornost, a roditelji su često u dilemi kome svoje mališane da ostave na čuvanje. Vremenom, način odgajanja dece se menjao, pa majke nemaju baš poverenja u svoje majke i svekrve. Roditeljski forum pod nazivom “Mumsnet” prepun je različitih iskustava, a jedno od njih je ispovest jedne majke koja je bebu od 13 nedelja poverila svekrvi na čuvanje.

“Izričito sam rekla svojoj svekrvi da našoj 13 nedelja staroj bebi ne daje vodu. Objasnila sam joj da mi ćerka ima osetljiv želudac, zbog čega nam je i lekar savetovao da je hranimo u malim dozama”, započela majka svoju ispovest.

“Pre nekoliko nedelja svekrva mi je predložila da joj ipak damo malo vode kako bi se osvežila . Rekla sam joj da ne, da tako maloj deci nije potrebna voda, uostalom, da ne želim da joj dajem ništa na šta nije navikla”, nastavila je ona.

Majka je objasnila da je bila primorana da ostavi svoju devojčicu kod svekrve na čuvanje, a nakon povratka šokirala se kad je saznala da je svekrva radila sve na svoju ruku.

“Nekoliko dana kasnije morali smo devojčicu da ostavimo kod svekrve na čuvanje. Kad smo se vratili po nju, primetila sam da joj je stomačić nadut. Pitala sam svekrvu šta joj je dala da je tako naduta, na šta mi je mirno odgovorila da je malena popila 175 mililitara vode jer je bila žedna”, ispričala je i postavila pitanje ostalim roditeljima:

“Detetu nije bilo ništa, ali ako je sad reč o vodi, šta će joj dati sledeći put? Čvrstu hranu? Sok?”

Mnogi su komentarisali majčinu objavu smatrajući da je svekrva trebala da se drži uputstvava, a drugi su pisali da verovatno nije imala lošu nameru.

“Iako nije bilo zlonamerno, trebalo je da se drži vaših uputstava”, “175 mililitara je puno za tako malenu bebu. Na vašem mestu ja joj više ne bih ostavila bebu na čuvanje”, “Mislim da je reč o nesporazumu. Oni su tako radili u njihovo vreme i nikome od nas nije bilo ništa. Premda i ja smatram da je to previše vode, svekrva je samo htela sve najbolje”, samo su neki od komentara. (stil.kurir.rs)