IZ USISIVAČA ‘IZLAZI’ NEUGODAN MIRIS? EVO ZAŠTO SE TO DEŠAVA, POSTOJI RJEŠENJE

Zanimljivosti

IZ USISIVAČA ‘IZLAZI’ NEUGODAN MIRIS? EVO ZAŠTO SE TO DEŠAVA, POSTOJI RJEŠENJE

Čak i ako vam je usisavanje jedan od najmanje omiljenih zadataka, kada uzmete u obzir kakav je bio život prije nego što je uređaj postojao (lupanje tepiha i ručno brisanje podova) morate priznati da je njegova sposobnost čišćenja prilično nevjerojatna.

Iako se može činiti kao magija, stvarnost je da sve gadne stvari koje usisavate moraju negdje otići i putovati kroz uređaj da bi tamo stigle. S vremenom ovaj proces može učiniti da vaš usisivač počne loše mirisati.Donosimo neke od najčešćih uzroka neugodnog mirisa usisavača i kako ga se riješiti.

Plijesan: Ustajao miris koji dolazi iz vašeg usisavača može značiti da se plijesan razvila i/ili nakupila unutar vrećice ili filtera. Plijesan se razvija u vlažnom okruženju, pa ako ste usisavali tepih dok je bio mokar ili vlažan, to bi mogao biti problem.

Kućni ljubimci: Ako imate krznene ljubimce koji slobodno šetaju po vašem domu, onda možete pretpostaviti da su vam podovi prekriveni njihovom dlakom i česticama urina. Kada usisavate i ti se materijali nakupe unutra, njihov miris može ostati – čak i nakon pražnjenja spremnika ili promjene vrećice.

Prekomjerna prašina: Da, usisavači su dizajnirani da se riješe prašine, ali ako ne praznite i ne čistite uređaj redovno, ta se prašina može nakupiti i početi užasno smrdjeti. Prašina je sama po sebi prilično odvratna, s obzirom da se sastoji od ljuskica mrtve kože (od ljudi i kućnih ljubimaca), peludi, tekstilnih i papirnatih vlakana, osušenih čestica hrane, mikroskopskih čestica plastike, čestica zemlje, bakterija, izmeta grinja i njihovih dijelova tijela. Dakle, kada se nakupi, nije teško vidjeti zašto može smrdjeti.

Spaljeni remen: Ako usisivač neko vrijeme nije očišćen, sva kosa, vezica i drugi materijali omotani oko čekinja, mogu uzrokovati prestanak okretanja četkica i pregorijevanje gumenog remena.

Kako se riješiti neugodnih mirisa usisavača? Ako dođe do točke da vam usisavač smrdi, onda ga apsolutno treba temeljno očistiti. Nije samo stvar u lošem mirisu: smrad je znak većeg problema koji bi, ako se ne riješi, mogao oštetiti vaš usisavač i skratiti mu vijek trajanja.

Odvojite pristojan dio vremena za čišćenje usisavača: to je proces u više koraka koji zahtijeva da se dijelovi osuše na zraku. Nakon što ste očistili i ponovno sastavili usisivač, isprobajte ga. Ako je loš miris i dalje prisutan, vjerojatno ga trebate odnijeti stručnjaku ili uložiti u novi. novi.ba