Zbog svekra i svekrve mi dođe da se razvedem! Ne može više da ih podnese: Evo zašto se svađaju

Ispovijesti

Zbog svekra i svekrve mi dođe da se razvedem! Ne može više da ih podnese: Evo zašto se svađaju

Život u zajednici i braku zna da bude prilično stresan i naporan – različite generacije, uverenje i navike se sukobljavaju na jednom mestu. Međutim, iako neki parovi ne žive u zajednici nakon što su stali “na ludi kamen”, i dalje su prisutna okupljanja i zajednički ručkovi, pa samim tim i neslaganja.

Sa jednom takvom situacijom susrela se i jedna žena koja je potražila iskren savet na Internetu. Došlo je dotle da, ako se dalje nastavi, vrlo lako može doći do razvoda. Ona više ne može da se izbori sa posetama muževljevih roditelja koje se dešavaju na svaka dva meseca po 10 dana.

– Ne vole da putuju zajedno, pa se smenju i odsedaju kod nas. Mom mužu to ne smeta, a ni njima. Čak nas sve češće posećuju. Ovo više ne ide ovako. Očajna sam. Volim ih, ali su veoma naporni i prilično anksiozni. Njihove posete na kraju se završe svađom između mene i mog muža i nivo stresa za mene je zastrašujući – započela je ona i dodala da se nakon toga oseća veoma izmoreno. Taman što se oporavi od jedne posete, za par dana stiže nova…

Najveći problem je taj, što je njen muž potpuno ravnodušan na datu situaciju. Kako ova žena, koja je želela da ostane anonimna tvrdi, nije ni svestan koliko njegova porodica utiče na brak i dovodi do potencijalnog razvoda. Iako je više puta naznačila svoj problem mužu, ipak on tvrdi kako bi ona prva trebalo da se suoči sa njegovom rodbinom.

– Plašim se da ćemo se razvesti kako bih sačuvala zdrav razum i izašla iz ovog haosa. Volim svog muža i ne želim da se to desi – dodala je ona.

Alison Prajs, kolumnista koja je odgovorila na pismo ove mame, savetovala ju je da porazgovara ponovo sa suprugom i predoči mu da je situacija krajnje ozbiljna. Takođe, u ovakvim momentima razgovor sa stručnim ljudima je od velike važnost. (kurir.rs)