Djevojci iz Poljske uzeli DNK da utvrde je li ona nestala Medlin, pa joj otkrili abnormalne rezultate krvi

Region

Djevojci iz Poljske uzeli DNK da utvrde je li ona nestala Medlin, pa joj otkrili abnormalne rezultate krvi

Džulija Vendel je 21-godišnja djevojka iz Poljske koja je upala u fokus interesovanja svjetskih medija nakon tvrdnje da je ona Medlin Meken, djevojčica koja je nestala u Portugalu 2007. godine. Sada, kad su joj uzeli nalaz DNK, i prije rezultata koji bi mogli potvrditi je li ona nestala djevojčica, u krvi su nađeni abnormalni rezultati.

Džulija se trenutno nalazi u Kaliforniji, pošto je pobjegla iz Poljske nakon pretnji smrću koje je dobila. Ona je objavila da je Medlin Meken, djevojčica iz Lesteršira koja je 2007. godine nestala u Portugalu, gdje je ljetovala s porodicom.

Njene tvrdnje da je Medlin Meken ispituje privatni detektiv i samozvani medijum dr Fia Johanson, koja je s njom u sigurnoj kući u Kaliforniji. Dr Johanson je Džuliju odvela na seriju DNK i testova krvi, a za britanski “San” tvrdi da su tom prilikom otkriveni brojni zdravstveni problemi kod Džulije. Čak pominje i mogućnost da ona ima rak krvi, odnosno leukemiju.

Uz Džulijinu dozvolu dr Johanson je rekla da još čekaju rezultate analize DNK.

“Ti rezultati će pokazati koje je njeno etničko porijeklo i iz koje su države ona i njena prava porodica. Ti testovi su veoma precizni”, rekla je ona.

Kako je dodala, u zavisnosti od rezultata teći će dalja istraga kojom će se utvrditi da li je Džulija zaista Medlin Meken ili možda neka druga nestala osoba.

“Ona je imala teško djetinjstvo i trpjela je mnogo zlostavljanja. Njeno zdravlje je veoma loše i ima jaku astmu, a pati i od bolova u kostima”, dodala je dr Johanson i rekla da su zakazali preglede na skeneru i magnetnoj rezonanci zbog tih bolova.

Kako je rekla, rezultati Džulijine krvi su “abnormalni” i doktori u SAD sada pokušavaju da utvrde da li ona ima leukemiju.

“Ako joj bude trebao bilo kakav tretman, dobiće ga. Ostaće u mom domu s mojom porodicom, gdje je dočekana raširenih ruku. Rekla nam je da je ovo prvi put osjetila ljubav i osećaj pripadanja porodici. Ja pomažem ženi koja je tražila pomoć i podršku. Ne radi se o novcu ili nečem sličnom”, dodala je dr Johanson.

Roditelj Medlin Meken još nisu komentarisali ovaj slučaj, ali je detektiv koji ih zastupa rekao da sumnja u istinosti Džulijinih tvrdnji. Interesantno da je porodica u kojoj je Džulija odrasla odbila da da uzorke za analizu DNK, kao i da je poljska policija odbacila njene tvrdnje.

Djevojčica Medlin Meken nestala je 2007. godine iz apartmana u Portugalu gdje je bila na odmoru sa roditeljima. Ako je živa, mala Britanka bi danas imala 19 godina, mada policija vjeruje da je ubijena. Kao glavni osumnjičeni naveden je serijski silovatelj Kristijan Brukner, iako neka čvrstih dokaza koji bi potkrepili policijske sumnje.

Džulija Vendel je, pak, rekla da se ne sjeća većeg dijela svog detinjstva. Ona tvrdi da se detalji njenog detinjstva ne poklapaju, zbog čega vjeruje da je oteta kao mala, kao i da ima fleku na desnom oku i trag na obrazu sličan maloj Medlin. titox.net