Trudnica je pala u komu iz koje se nije probudila – 123 dana kasnije rodila je blizance

Region

Trudnica je pala u komu iz koje se nije probudila – 123 dana kasnije rodila je blizance

Trudnica je pala u komu zbog teškog moždanog udara kojeg je u trudnoći doživjela. Liječnici su je održavali na životu dok nije rodila blizance. Frankielen da Silva Zampoli Padilha bila je trudna s blizancima samo 9 tjedana kada je užasna glavobolja promijenila budućnost njezine obitelji.

Dosta žena doživi spontani pobačaj u 9. tjednu trudnoće, ali to nije bio slučaj sa Frankielen. Žurno je nazvala svog supruga Murriela koji je bio na putu prema poslu moleći ga da se vrati što prije.

„Rekla je da ju glava ubija. Rekao sam joj da popije tabletu. No ona mi je rekla da osjeća oštru bol u stražnjem djelu glave te da osjeća kao da će se srušiti.“

Kada se vratio kući Frankielen je povraćala, tresla se te joj se jako vrtjelo u glavi. Murriel ju je odmah odvezao u bolnici. 21-godišnjakinja je znala da je u pitanju nešto više od obične glavobolje.

„Dok sam ju vozio u bolnicu rekla mi je: ‘Želim da budeš spreman ovo prihvatiti jer se ja neću vratiti kući, ostat ću tamo’“.Murriel kaže da su to bile posljednje riječi njegove žene. Imala je moždani udar nakon krvarenja mozga. Puknuta je vena uzrokovala jako krvarenje u mozgu, a mlada je majka pala u komu. Očekivalo se da će nerođene bebe umrijeti.

„Rekli su da će isključiti aparate da mogu pokopati svoju suprugu čim njihova srca prestanu kucati.“

No srca blizanaca su nastavila kucati u utrobi majke. Tada su liječnici donijeli nevjerojatnu odluku kako bi spasili bebe. Glava neurologije u bolnici u Brazilu, Dalton Rivabem je rekao:

„Frankieleni organi su bili netaknuti te su radili kao da je ona još uvijek živa. Odlučili smo ju održavati na životu aparatima kako bi spasili djecu. Svaki dan smo ih gledali kako prirodno rastu.“

U veljači ove godine liječnici su uspješno porodili blizance carskim rezom u sedmom mjesecu trudnoće nakon što su majku održavali na aparatima 123 dana. Murriel i njegova obitelj su poželjeli dobrodošlicu Ani Vitoriji i njezinom bratu blizancu Asaphu. Blizanci su proveli tri mjeseca na intenzivnoj njezi prije nego su se priključili svijetu.

Nakon rođenja blizanaca Frankielenina majka je imala samo riječi hvale za svoju pokojnu kćer:

„Jako sam ponosna na svoju kćer. Bilo je teško izgubiti ju, ali je ostala pravi borac do kraja, zaštitila je svoju divnu djecu te im je dala život dok nije preminula.“

Blizanci su se pridružili svome ocu i dvogodišnjoj sestrici Isi Beatriz nakon što su čudesno porođeni. (seharica247.site)