Baka kupala unuke otrovnom supstancom? Djevojčica (5) je preminula, a dječakovo stanje je kritično

Region

Baka kupala unuke otrovnom supstancom? Djevojčica (5) je preminula, a dječakovo stanje je kritično

Petogodišnja djevojčica je umrla, a njezina mala sestrična (2) nalazi se u teškom stanju u bolnici u Candareu u Rumunjskoj nakon što ih je baka navodno okupala u otrovnoj tvari, vjerojatno otopini za dehelmintizaciju ovaca (čišćenje životinja od unutarnjih parazita).

Sa sličnim simptomima u bolnicu u Sloboziji prebačena je i dječakova sestra (10). Policija je u petak priopćila da ih je bolnica u Candareju u četvrtak navečer obavijestila da su im dovezli dvoje djece koja su bila opijena nekom supstancom.

Djevojčica je preminula, a dječakovo stanje je kritično. Nakon očevida policija je utvrdila da je još jedna djevojka prebačena u bolnicu sa sličnim simptomima. Sumnja se da je djecu navodno otrovnom tvari, vjerojatno tomoxanom, oprala njihova baka, 35-godišnjakinja iz Candareja.

Nastavlja se istraga u svezi izvršenja kaznenih djela ubojstva i zlostavljanja maloljetnika. Mediji javljaju da su djevojčica (10) i dječak (2) brat i sestra, a poginula djevojčica (5) bila im je sestrična. (novizivot.net)