OVAJ DEO KREVETA NIKO NE ČISTI, A NAJVEĆI JE IZVOR BAKTERIJA: Dobro se zagledajte

OVAJ DEO KREVETA NIKO NE ČISTI, A NAJVEĆI JE IZVOR BAKTERIJA: Dobro se zagledajte

Za početak upotrebite usisivač koji će skupiti prašinu, bakterije i prljavštinu

TikTok je riznica svakojakih korisnih saveta kada je domaćinstvo u pitanju. Tako je jedna influenserka podelila odlične savete kako da očistite uzglavlje kreveta, a u videu je otkrila i zašto je to neophodno raditi. Korisnica @cleanwithabbi otkrila je da skoro polovina osoba ne zna da uzglavlje treba redovno da se čisti, a da čak 43 odsto osoba pušta da se prašina nakupi.

Kako piše Mirror, Abi je zato otkrila nekoliko saveta kako da očistite uzglavlje kreveta. Ona savetuje da prvo uklonite prašinu, pre nego što je obrišete razređenim deterdžentom za tkanine i poprskate sprejom za čišćenje.

Kako bi vaš krevet izgledao kao nov, osnivač i direktor firme “Time4Sleep” Džonatan Voren udružio se sa stručnjakom za antimikrobne lekove u firmi Addmaster, Polom Morisom, kako bi podelio još nekoliko sjajnih saveta o tome kako pravilno da očistite uzglavlje.

„Tkanina na tapaciranim uzglavljima nudi idealne uslove za nekoliko vrsta kožnih bakterija koje razgrađuju znoj na telu. Svesni smo bakterija koje se nalaze na posteljini, no kako podaci pokazuju da 1 od 3 osobe nikada nije očistila uzglavlje, to bi mogao biti mnogo veći izvor bakterija nego što mislimo“, objasnio je Pol.

Dodao je da je pre nego što započnete s čišćenjem uzglavlja od vitalne je važnosti da znate od koje je tkanine izrađeno, te koji se proizvodi i alati mogu koristiti na površini. Korišćenje usisivača takođe je odličan prvi korak za čišćenje uzglavlja bez obzira na tkaninu i najbolji je alat za skupljanje prašine, bakterija i prljavštine. (Espreso/Krstarica/N.L./Espreso zabava)

@cleanwithabbi

AD – Headboard clean with Time4Sleep 🧼 🛏 @time4sleepuk on Instagram #fyp #cleantok #cleaningtiktok #cleanwithabbi

♬ BED – Joel Corry & RAYE & David Guetta

Share this content:

You May Have Missed