LETNJI RUČAK ZA 10 MINUTA: Za ovaj recept ne morate biti tata mata u kuhinji, jedostavan je, lagan za stomak, raj za svačije nepce

LETNJI RUČAK ZA 10 MINUTA: Za ovaj recept ne morate biti tata mata u kuhinji, jedostavan je, lagan za stomak, raj za svačije nepce

Ukoliko vam je mučno da se na 30+ dugo zadržavate u kuhinji pored šporeta ovaj ručak je idealan za vas. Osim što se brzo sprema ovaj ručak je i zdrav i ne zahteva nikavu specijalnu umešnost u kuhinji. Tokom toplih letnjih dana tikvice su idealne za ručak, jer su jeftine, lako se vare, zdrave su i brzo se spremaju.

A da li znate da od njih možete da napravite i špagete ili listiće koje se kuvaju samo 3 minuta, a toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

Špagete od tikvica možete da napravite uz pomoć ljuštilice ili pomoću kuhinjskh seckalica na kojima ima poseban deo baš za pravljenje ovih špageta.

Gotovo svaka ljuštilica će vam poslužiti da napravite listiće, koji su vrlo tanki pa im je potrebno svega nekoliko minuta kuvanja, a odličan su prilog uz meso ili drugo povrće.

A sada da pređemo na pripremu ručka.

Potrebno je:

1 šnita slanine
1 tikvica
2 dl pavlake za kuvanje
malo ulja
začin po želji

Priprema:

Tikvicu oljuštite i iseckajte na listiće ili špagete. U šerpu naspite vodu i posolite, pa stavite da prokuva. Nakon nekoliko minuta, kada se pojave balončići u vodi, spustite tikvice i kuvajte oko 3 minuta.

Nakon toga procedite i još malo posolite.

Slaninu iseckajte na štanglice pa stavite da se isprži na malo ulja, a zatim dodajte pavlaku.

Još minut kuvajte zajedno na tihoj vatri pa sklonite sa šporeta.

Tikvice sipajte na tanjir, a slaninu i pavlaku pospite odozgo. Po želji odozgo možete dodati parmezan, kačkavalj, pavlaku, ali i prženo jaje koje savršeno ide uz ovu kombinaciju.

Ručak je gotovo, za sve vam je potrebno od 10 do 15 minuta, a ukus će vas razoružati. (Kurir.rs/GlossyEspreso/J.M.)

Share this content:

You May Have Missed