NAJSKUPLJI HAMBURGER NA SVETU UŠAO JE U GINISOVU KNJIGU REKORDA: Košta 5.000 EVRA, a tek da vidite od čega je napravljen…

NAJSKUPLJI HAMBURGER NA SVETU UŠAO JE U GINISOVU KNJIGU REKORDA: Košta 5.000 EVRA, a tek da vidite od čega je napravljen…

Kada se kaže “zlatni dečko” mnogi bi pomislili da je u pitanju neki sportista ili neka druga talentovana osoba ali, ovoga puta, titula pripada ni manje ni više nego hamburgeru! Kako je Ginisova knjiga rekorda proglasila, u pitanju je najskuplji hamburger na svetu koji je preliven zlatnim listićima, premazan kavijarom, i njegovo pecivo napravljeno je od šampanjca.

Autor ovog remek-dela je Robert Jan DeVin, kuvar zaposlen u restoranu “The Daltons” u Gelderlandu u Holandiji, a na ideju je, kako je naveo “The Mirror”, došao u vreme karantiona zbog pandemije korona virusa.

Kako je navedno, burger se pravi od govedine, prelivene kavijarom i kraljevskim rakovima, a u lepinju, kao i u prstenove od luka dodat je, ni amnje ni više nego poznati šampanjac “Don Perinjon”.

“Ukus je mešavina slatkog, kiselog, slanog i gorkog,” napisali su Ginisovi kritičari.

Takođe, za jednu porciju ovog delikatesa treba da odvojite 5000 evra, što je izazvalo burne reakcija na društvenoj mreži Tik Tok.

“Dakle, kako napraviti burger sa nepotrebnim stvarima,” napisao je jedan od pratilaca.

“Ukus je verovatno grozan,” dodao je drugi. To je verovatno groznog ukus.

“Ne razumem zašto na svaku skupu hranu moraju da stave zlatne listiće, ne doprinose ukusu, a kičasto izgleda,” zaključio je treći.

Iako je Robert želeo da ostane zapamćen, kaže da je njegova namera zapravo bila da skrene pažnju na siromaštvo u Holandiji, zbog čega je zaradu od prvog prodatog “zlatnog dečka” iskoristio da se napravi 1000 paketa hrane za siromašne porodice. (Kurir.rs/J.M.)

Share this content:

You May Have Missed