Otac Priznao Da “Mrzi” Svoju Kćerkicu, Želi Da Nikada Nije Imao Bebu…

Otac Priznao Da “Mrzi” Svoju Kćerkicu, Želi Da Nikada Nije Imao Bebu…

Čovjek očajnički traži savjet nakon što je priznao da “mrzi” svoju kćerkicu i da je poželio da nikada nije imao dijete. Navodeći da “uopće nije bio oduševljen djecom”, kaže da je popustio na tu ideju jer ih je njegova žena jako željela.

Ogorčeni otac kaže da se bori da se pomiri sa roditeljstvom, tvrdeći da je to uništilo njegov brak i mentalno zdravlje. U potrazi za savjetom, on je na Redditu napisao: “Moja žena i ja smo prošle godine dobili prvu kćer. Ona sada ima skoro dvije godine i uništila je naš brak. Nisam baš želio imati djecu, ali moja žena je htjela, pa sam pristao.

Mislio sam da bih mogao dorasti ulozi oca, ali nisam. Mrzim što sam tata. Bojim se da moram doći kući i brinuti o njoj. Ne bih baš rekao da osjećam toplinu kada je držim, samo se plašim, zaista mrzim bebu i očinstvo općenito.”

Kaže i da navečer teško zaspi zbog bebinog plača, da supruga više nema vremena za njega jer “svaki sat” posvećuje njihovoj kćeri. Dodaje: “Više gotovo da ne radimo ništa što ne uključuje brigu o djetetu.” Opsjednuta je djetetom.

“Sve o čemu ona priča je beba. Ozbiljno razmišljam o odlasku. Moje mentalno zdravlje se pogoršalo u posljednje dvije godine i mislim da ne mogu preuzeti svu odgovornost. Je li netko bio u sličnoj situaciji? Je li biti bolje kako dijete raste?”

Dok ga je većina korisnika pozvala da razgovara sa psihoterapeutom, drugi tvrde da bi mogao da pati od postporođajne depresije (PPD). Jedan korisnik je rekao: “Znam da je moguće da i muškarci dobiju PPD, siguran sam da činjenica da niste željeli biti otac ne pomaže u situaciji. Preporučio bih ti da razgovaraš sa nekim prije svega o tvom mentalnom zdravlju.”

“Jesi li razgovarao sa svojom ženom? Ako nisi, trebao bi joj reći da se boriš s ovim i da ti je potrebno vrijeme zajedno bez bebe. Vidi može li natjerati nekoga da odvede tvoje dijete za vikend i ponovno zapali strast i osjećaje između vas. Ponekad se bojim da ću biti u istoj situaciji kao tvoja žena.”

“Nikada nisam željela djecu, već moj muž. Ostala sam trudna i svakim danom sve više strahujem da je naše dijete tu, a moje mentalno zdravlje je narušeno. Bojim se da ću biti užasna mama, imam još mjesec dana do bebe pa ne mogu reći hoće li biti bolje jer nisam ni rodila.”

Drugi korisnik je dodao: “Ovo je savršen primjer zašto ljudi ne bi trebali biti zajedno kada imate različite poglede na djecu. Ona ih je htjela, ti nisi. Popustio si, a sad si ljut. Ako nisi htio djecu, trebao si ostati pri tome, sada će ovo dijete osjećati ogorčenje do kraja života.”

Treći korisnik je rekao: “Savjetujem ti da odeš na terapiju i da naučiš kako biti tata. Donio si dijete na ovaj svijet i šteta koja mu nanosi odrastanje znajući da ga tata ne želi može izazvati doživotne probleme. Ona je i dalje mala. Nađi načine da se povežeš sa svojom ženom te da pokušaš prihvatiti dijete.” (novizivot.net)

Share this content:

You May Have Missed