Pilot šokirao putnike tokom leta, nisu verovali šta im je rekao: “Žao mi je, ali nisam kvalifikovan”

Pilot šokirao putnike tokom leta, nisu verovali šta im je rekao: “Žao mi je, ali nisam kvalifikovan”

Čovek koji je leteo od Portlanda do Džekson Hola u Vajomingu podelio je nesvakidašnje iskustvo na Redditu i izazvao veliku pažnju. Sve je bilo u najboljem redu, dok se letelica nije približila aerodromu koji se nalazi u sklopu nacionalnog parka. Tada se iznenada oglasio pilot, a putnici su ostali šokirani.

Čovek tvrdi da se pilot obratio sledećim rečima: “Zaista mi je žao, ali pošto nemam odgovarajuće kvalifikacije da sletim u Džekson Hol, let će biti preusmeren na Solt Lejk Siti. Obavestićemo vas o narednim koracima”.

Postoje brojni razlozi zašto se avioni preusmeravaju na aerodrome koji nisu predviđeni rutom, a ovaj će putnici dugo pamtiti. Avion je bezbedno sleteo u Solt Lejk Siti, nakon čega je pilot napustio kabinu i dočekao drugog kolegu, prenosi People.

Ne dugo potom, letelica je krenula put Vajominga, a putnici su stigli na konačno odredište tri sata kasnije, nego što je planirano.

Nesvakidašnja priča našla se u žiži inostranih medija, nakon čega se oglasila kompanija koja je organizovala let. Pojašnjeno je da nije došlo do preusmeravanja zbog nedostatka kvalifikacija, već “greške u papirologiji”.

stjuardesa, Avion, putnici, putnički, kabina, let,
Foto-ilustracija: Roland Liptak / Alamy / Profimedia
“Let 3491 u četvrtak 8. avgusta je na kratko preusmeren u Solt Lejk Siti, kako bi se ispravila greška u papirologiji, u vezi sa letačkom posadom”, navedeno je.

Kompanija dodaje da je novi pilot završio let za Džekson Hol, kao i da je njihovo osoblje “kvalifikovano da bezbedno spuste avione”. Korisnici Reddita spekulišu o detaljima, pa navode da pilot možda nije ispunjavao uslove za sletanje na aerodrom u Vajomingu.

Prema podacima sa zvaničnog sajta, planinska i jedinstvena lokacija Džekson Hola predstavlja “izazovno operativno okruženje” za pilote.

“Moguće da nije ispunjavao određene zahteve, ali da je to otkriveno nakon poletanja. Postoje sistemi koji prate takve stvari, ali ponekad zakažu”, spekulisao je jedan od korisnika. (Telegraf.rs)

Share this content:

You May Have Missed