(VIDEO) Ko je bila udovica muftije Muamera Zukorlića? Palestinka o kojoj se malo zna…

(VIDEO) Ko je bila udovica muftije Muamera Zukorlića? Palestinka o kojoj se malo zna…

Danas je preminula prva supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića. O Umeji, prvoj ženi rahmetli muftije Muamera Zukorlića, se malo zna.

Upoznali su se tokom njegovog školovanja u Jordanu, a ona je nakon njegove smrti živjela u Novom Pazaru sa djecom.

Privržena djeci i porodici i rijetko se pojavljivala u medijima, ali je javnost mogla da je vidi na komemoraciji održanoj u Beogradu povodom smrti rahmetli muftije Zukorlića koji je bio i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Tada su obje udovice – Umeja i Elma sjedile u prvom redu, a između njih bio je Usame Zukorlić. Zukorlić je Umeju, navodno upoznao u Jordanu. Rahmetli muftija je jednom prilikom pomenuo da ju je upoznao dok se školovao u Jordanu i da ona živi sa djecom u stanu u Novom Pazaru, dok je on sa novom ženom Elmom živio u kući u istom gradu.

Njegov sin Usame je rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca muftije Muamera Zukorlića i majke, kako on kaže, Palestinke Umeje Abu Tahe Zukorlić. O Umeji se malo zna, izuzev da je muftiji rodila četvero djece.

Porodica Zukorlić je primila mnoštvo izraza saučešća od strane zajednice, što pokazuje koliko su bili cijenjeni i poštovani. senzacija.ba

Share this content:

You May Have Missed