(VIDEO) Uzimali 100 eura po migrantu: Pogledajte hapšenje krijumčara, jedan pao u pidžami, dvojica u krevetu!

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemjesečnog predistražnog postupka danas je uhapšeno pet osumnjičenih za krijumčarenje migranata čamcima, preko Drine u Bosnu i Hercegovinu.

Istovremeno, u sklopu paralelne istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH, danas su uhapšena i četiri državljanina BiH, koja su dio ove međunarodne krimanalne grupe, navodi se u saopćenju tužilaštva. Oni se sumnjče da su prihvatali migrante na drugoj obali Drine i dalje ih prevozili u neku od zemalja EU.
Sumnja se da su oni kao članovi organizovane kriminalne grupe od 5. septembra prošle do 12. marta ove godine, organizovali za 80 migranata nedozvoljen tranzit i nedozvoljeni boravak u Republici Srbiji radi nedozvoljenog prijelaza državne granice sa BIH čamcem preko reke Drine, precizira se u saopćenju tužilaštva.

U pitanju su jedan državljanin Turske, jedan državljanin Afganistana, dva državljanina Iraka i 76 nepoznatih osoba neutvrđenog državljanstva. Ovu organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S. P, koji je sačinio njen plan djelovanja za ilegalno prebacivanje ilegalnih migranata preko državne granice za 100 eura po osobi.

Okrivljeni se terete da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Svima je određeno policijsko zadržavanje i osumnjičeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal. (cazin.net/narodnjaci.net)

Share this content:

You May Have Missed