Poriluk je zdraviji nego što možete i zamisliti. Vrlo malo ga konzumirate,a niste ni svjesni koliko griješite. Nakon ovoga ćete sigurno promjeniti mišljenje!

Zdravlje

Poriluk je jako zdravo povrće iako malo ko ga upotrebljava. Dolazi iz porodice ljutike,crvenog luka,vlasca i češnjaka. U nastavku ćete doznati zašto ga trebate konzumirati veoma često.

1.Čuva zdravlje srca i zbog smanjenja upala:

Neka istraživanja su pokazala da poriluk smanjuje rizik od srčanog udara ili moždanog udara. Također se navodi da pomaže kod liječenja nekih srčanih bolesti. Uz to se navodi da pomaže kod smirenja tlaka i kolesterola.

2. Štiti od karcinoma:

Neka istraživanja naučnika pokazala su da poriluk pomaže u liječenju raznih karcinoma,u liječenju raka i sličnim problemima. Dokazano je da pomaže u suzbijanju širenja ćelija raka.

3. Odličan i za poboljšavanje probave:

Kako se navodi poriluk pomaže u smirenju rada crijeva i na ovaj način regulirate brzo i jednostavno rad crijeva.

4. Poriluk za mršavljenje:

Poriluk pomaže kod mršavljena jer nadopunjuje organizam potrebnim vitanima i daje osjećaj sitosti. Zbog toga se upotrebljava u raznim dijetama jer je prirodan i nema potrebe da uzimate bilo kakve hemijske sastave.

5. Ostale korisne strane poriluka:

-Posjpješuje rad mozga,smanjuje razinu šećera u krvi,možete ga upotriebiti protiv raznih infekcija. (narodnjaci.net/bosanskakrajina.online)