3 mjeseca su je odbijali na SVIM konkursima na posao: Kada je ponovo prelistala CV, ugledala je UŽASNU grešku!

Region

Mnogi od nas koji konkurišu za posao, kad jednom uobliče CV i sačuvaju dokument u kompjuteru, poslije ga samo prosleđuju na konkurse, piše Objektiv.rs. Bez prethodne provjere, kontrole napisanih riječi. Jer, možda se negde potkrala greška koja bi mogla da bude fatalna u očima potencijalnog poslodavca.

Takva greška skupo je koštala jednu ženu čiji je muž na Redditu ponizno priznao da je i on imao udjela u njenom pravljenju.

“Žena mi je tri mjeseca slala CV-je na razne adrese. Bilo je tu sigurno 50 prijava za posao. Dogodilo se nešto što prije nije – ni na jedan razgovor nije pozvana. Ništa nam nije bilo jasno. Nisam htio da joj dodatno ‘stajem na žulj’ pa sam se povlačio ‘u ilegalu’. A onda je jedno popodne vrisnula! Dotrčala je do mene i u panici pokazala šta piše u CV-ju”, napisao je njen muž.

Njegovom greškom, pošto joj je on pisao i uobličavao CV, umjesto imena i prezimena, stajalo je umjetničko ime glumice Lize Kudrou u seriji “Prijatelji”.

“Ja sam pogriješio. Prije pisanja ženinog CV-ja, pravio sam neke zabavne forme ličnih prezentacija i kompjuter je umjesto njenog imena i prezimena sačuvao Princess Banana Hammock, ime koje je Fibi iz ‘Prijatelja’ koristila u nekim epizodama! Možete da zamislite u kakvom smo šoku bili oboje. Znači svi poslodavci su, otvarajući njen CV, u startu isti bacali u koš vidjevši to ime i prezime. Mislili su da se ona sprda sa svima njima“, dodao je muž i otkrio epilog priče:

“Izvinjavao sam joj se sto puta što nisam prekontrolisao CV. Moja je greška, ali mogla je i ona makar da baci pogled na njega prije svakog slanja”, pokušao je da se odbrani njen dragi.(narodnjaci.net/haber.ba)