NJEMAČKA: Policija uhitila Srbina s lažnim hrvatskim dokumentima. Rekao im da je usvojen…

Region

NJEMAČKA: Policija uhitila Srbina s lažnim hrvatskim dokumentima. Rekao im da je usvojen…

U četvrtak popodne (15. travnja), savezni policajci na glavnom kolodvoru u Kölnu kontrolirali su muškarca s dva krivotvorena dokumenta i identitetom. Nakon što je savezna policija pronašla točne osobne podatke, uhitila je muškarca.

Jučer oko 17 sati dvojica policajaca na glavnom kolodvoru u Kölnu presreli su muškarca koji se tijekom kontrole identificirao s hrvatskom vozačkom dozvolom.

Policajci su izravno doveli u pitanje vjerodostojnost dokumenta i odveli 40-godišnjeg muškarca u policijsku postaju. Tamo su tijekom daljnje pretrage pronašli i hrvatsku osobnu iskaznicu.

Iako su oba dokumenta na slici prikazivala istog muškarca, upisana su različita prezimena i datumi rođenja.

I tu su policajci pretpostavili da se radi o potpunoj krivotvori.

Tijekom ispitivanja , muškarac je priznao da je u srijedu ušao u Njemačku i da je sada želio otići u Schwalmstadt kako bi se sastao s prijateljima.

Na pitanje o različitim prezimenima u dokumentima, pokušao je prevariti policajce izmišljenom pričom o njegovom navodnom usvajanju. Ali plan mu nije uspio. Intenzivnim istražnim radom službenici su otkrili da njegova obitelj još uvijek živi u Schwalmstadtu i suočili ga s rezultatima.

Prezime njegovog djeteta konačno ga je osudilo i otkrio je svoj pravi identitet. Brzo je postalo jasno zašto je muškarac želio šutjeti o svom imenu. Nakon što je savezna policija provjerila točne osobne podatke, naišli su na međunarodnu tjeralicu iz Saveznog ureda kriminalističke policije.

Četrdesetogodišnji Srbin uhićen je odmah, a osim kaznenog postupka, mora se suočiti s optužbama za ilegalni boravak i krivotvorenje dokumenata. Nakon savjetovanja s odgovornom postajom kriminalističke policije u Kölnu, policajci su muškarca odveli u policijski pritvor i predali krivotvorene dokumente. Fenix-magazin/IM