ZBOG SMEĆA: Bračni par u Njemačkoj mora platiti kaznu u iznosu od 10.500 eura!

Region

ZBOG SMEĆA: Bračni par u Njemačkoj mora platiti kaznu u iznosu od 10.500 eura!

Budući da je jedan bračni par bacio velike količine smeća u šumu u blizini Gießena, u njemačkoj Saveznoj državi Hessen, moraju platiti veliku kaznu i to 10.500 eura.

Par je u siječnju u šumu bacio kutije s odjećom, knjigama, CD-ima, plastične vrtne stolice, ostatke hrane… Pronađeno je ukupno deset do 15 kubičnih metara smeća, uključujući nekoliko boca sa sredstvima za čišćenje.

Gradske vlasti su u srijedu objavile kako je poznato tko je u šumu bacio veliku količinu smeća. Osim svjedoka, policija je pronašla i pisma koja su ih dovela do bračnog para, a koja su bila u smeću.

– Adrese na pismima dovele su policiju do para koji se iz Busecka preselio u Gießen. Par se očito upravo riješio viška kućanskih predmeta na ovaj način. Ne može se isključiti onečišćenje šumskog tla sredstvima za čišćenje. Zbog nepromišljenog, neodgovornog ponašanja pojedinaca, dolazi do opasnosti za okoliš, podzemne vode, životinje ili djecu koja se igraju u šumi – rekao je gradonačelnik Gießena Peter Neidel, koji je odgovoran i kao voditelj Odjela za ured za javni red i mir.

Par sada čeka velika novčana kazna. Moraju platiti kaznu od 10.500 eura zbog ilegalnog odlaganja otpada.

– Nadamo se da ljudi svjesni kako policija može identificirati počinitelje zagađenja okoliša i ilegalnih naslaga otpada i da će se suočiti s ozbiljnim kaznama – rekao je gradonačelnik Gießena Peter Neidel. Fenix-magazin/MD/