SRPSKI DOMAĆINI OSTALI PRESTRAVLJENI KADA SU VIDELI ŽENU SA DUGOM KOSOM: Morbina HOROR priča iz okoline ZAJEČARA!

Region

SRPSKI DOMAĆINI OSTALI PRESTRAVLJENI KADA SU VIDELI ŽENU SA DUGOM KOSOM: Morbina HOROR priča iz okoline ZAJEČARA!

Jedan seljanin istakao je da dugo nisu uspeli da pronađu objašnjenje ni uzroke zbog kojih se krave razboljevaju i ne daju mleko, sve dok jednog dana nisu ugledali nju

U leto 2011. godine, srpski mediji brujali su o mladoj devojci u venčanici koja oko ponoći čeka vozače i ide ka njima sa ispruženim bidermajerom u ruci. Morbidan način da se našale smislili su dvojica braće iz Bora, misleći da je to dobra prilika da se našale sa vozačima na novootvorenom putu ka Zaječaru. Iako je prošlo deset godina od ove situacije, priča iz ovog mesta se i dalje prepričava.

Naime, jedan od braće se obukao u venčanicu, drugi je sve to snimao. Nisu ni slutili da su dobrano preplašili mnoge vozače, zbog čega je slučaj prijavljen i policiji. Svakojake priče kolale su o devojci u beloj venčanici, a braća su, srećom, na kraju otkrivena.

Možda im se može oprostiti jer su inspiraciju za ovu neslanu šalu braća našla u legendi koja postoji u tim krajevima decenijama. Utvara devojke u venčanici koja se noću može videti na putu, vezana je za selo Koprivnica u opštini Zaječar.

Devojka u venčanici, naravno, samo je jedna od misterija Srbija. Duhove i nerazjašnjive pojave prijavljuju se svakodnevno, u Srbiji i regionu. Ovo su najzanimljivije priče o misterioznim pojavama.

– U mom mestu i dan danas kruži priča koja se dešavala pre nekoliko godina…U ono malo starije vreme, ljudima je stoka bila svetinja (nekima je i dan danas) jer je narod živeo i preživljavao na takav način. Komšije su počele da se žale kako im krave slabo daju mleko, gube na kilaži, kako su nervozne i svašta nešto. Prvo nisu znali zašto se to dešava. Mislili su da je možda neka bolest, neki virus. Jednostavno nisu mogli da nađu rešenje, odgovor – rekao je jedan domaćin.

– Jedne noći, u kasne sate, jedan od komšija nije mogao da spava jer su životinje toliko bile bučne i uznemirene da se čulo i odjekivalo kroz noć do pola sela…Onako iz kreveta, otišao je do štale gde su bile krave i ostala stoka..Na mestu je zatekao žensku osobu sa dugačkom kosom do preko pola leđa koja joj je sakrivala i lice, kako čuči ispod jedne od krava i muze mleko. Ugledavši čoveka kako ide prema njoj sa vilama u ruci istrčala je, pobegla je na suprotna vrata kuda se izvlači stajsko đubrivo. Iako ne znam da li je ova priča istinita, ona se godinama prepričava – kazao je on.

Na vama ostaje da izabere da li ćete poverovati u ovu srpsku misteriju ili ćete je pripisati bujnoj narodnoj mašti, međutim, činjenica je da ova priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim! (Espreso/Kurir)