U narednih 5 dana slijede velike vrućine! Pripremite se na ono sto slijedi, neće Vam biti dobro (FOTO)

VREMENSKA PROGNOZA

U narednih 5 dana slijede velike vrućine! Pripremite se na ono sto slijedi, neće Vam biti dobro (FOTO)

Španija se bori sa šumskim požarima, dok su u delovima Francuske zabranjena okupljanja na otvorenom zbog rekordno visokih temperatura koje idu i preko 40 stepeni. Italija i Velika Britanija takođe prolaze period visokih temperatura. Otuda pitanje stiže li nama ovaj vreli talas sa zapada.

Nedelja 19. jun

Sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura biće od 10 do 16 stepeni, a najviša od 28 do 31 stepen.

Ponedeljak 20. jun

U većem delu zemlje biće pretežno sunčano i toplo. Uveče i u toku noći na severu Srbije očekuje se umereno naoblačenje. Vetar će biti slab do umeren, u skretanju na jugozapadni, a uveče u Vojvodini i na severozapadni.

Najniža temperatura biće od 11 do 20 stepeni a najviša od 30 do 33 stepena.

Utorak 21. jun

Na severu Srbije biće pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava pljuska i grmljavine. Vetar će biti slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni.

Najniža temperatura biće od 14 do 21 stepen, a najviša od 30 do 34 stepena.ž

Sreda 22. jun

U sredu se očekuju prave letnje temperature. Naime, sredinom naredne sedmice vazduh sa severa Afrike podići će temperaturu u Srbiji i iznad 35. podeljka. /espreso.rs/