STIGAO JE SPAS PROTIV KOMARACA: Napravite prirodni SPREJ kojim ćete UNIŠTITI ove insekte,potrebna su vam 4 sastojka

Zdravlje

STIGAO JE SPAS PROTIV KOMARACA: Napravite prirodni SPREJ kojim ćete UNIŠTITI ove insekte,potrebna su vam 4 sastojka

Umesto da odete u prodavnicu i kupite sredstvo protiv komaraca, repelent možete da napravite i kod kuće. Bili u zatvorenom ili otvorenom, komarci mogu svuda da nas prate. Ipak za male štetočine postoji rešenje.

Umesto da odete u prodavnicu i kupite sredstvo protiv komaraca, repelent možete da napravite i kod kuće.

Repelent protiv komaraca je vrsta spreja ili losiona koji ih sprečava da vas ujedu. Ujedi komaraca mogu da ostave velike mrlje koje svrbe na telu, a da izazovu i alergijske reakcije. Repelent protiv komaraca neće ubiti komarca već će samo da ga udalji od vas, što će biti dovoljno.

Prirodni repelenti odbijaju komarce mirisom eteričnih ulja, koja su bezbedna za osetljivu kožu. Mi smo se odlučili za ulje lavande i čajevca u kombinaciji sa alkoholom. Etarska ulja lavande i čajevca su od davnina poznata kao izuzetno delotvoran repelent. Ima široku primenu u borbi protiv raznih insekata. Poznato je da komarci ne vole ni miris alholoha, pa je idealan deo prirodnog spreja.

Šta vam je potrebno:

bočica sa raspršivačem

alkohol

voda

ulje lavande

ulje čajevca

Priprema je krajnje jednostavna. Sipajte podjednake količine vode i alkohola i dodajte do 15 do 20 kapi lavande i čajevca. Sve dobro promešajte i spremno je za korišćenje. (espreso.co.rs)