DOKTORICA OTKRILA KAKO DA RASHLADITE SOBU BEZ KLIME: 2 stvari vam trebaju

Zanimljivosti

DOKTORICA OTKRILA KAKO DA RASHLADITE SOBU BEZ KLIME: 2 stvari vam trebaju

U razgovoru za “Independent”, stručnjak za spavanje dr Nerina Ramlakhan je objasnila: “Dobar san je važan za obradu informacija tokom dana, kao i za popravku i ponovno uspostavljanje ravnoteže tela u fizičkom i mentalnom smislu”.

Štaviše, doktorka je naglasila da je za miran san veoma važno da budemo rashlađeni tokom noći.

Tiganj sa ledom

Ona je dodala: „U idealnom slučaju, da bismo dobro spavali, mora postojati delimična temperaturna razlika između našeg tijela i našeg mozga – toplo tijelo i hladna glava!“

Da bismo to postigli, dr Ramlakhan je preporučila da cijeli tiganj napunite ledom i stavite ga negdje u spavaću sobu.

Prije nego što pokušate da zaspite, postavite ventilator iza njega kako bi tokom noći strujao hladan vazduh u vašem pravcu.

“Tačke hlađenja”

Alternativno, napunite termofor ledenom vodom i stavite ga preko “tačaka hlađenja” vašeg tijela – tj. laktova, gležnjeva, koljena i zglobova.

Druga opcija je da provučete ručne zglobove pod hladnu vodu nakon što završite sa pranjem zuba kako biste bili rashlađeni kada uđete u krevet.

Ako se i dalje borite sa vrućinom, doktorka je takođe predložila da staru bočicu parfema napunite vodom, ostavite je da se hladi u frižideru cijeli dan, a zatim prskajte po koži uveče.

Koristeći istu logiku, stavite vlažni flanel u frižider sat vremena prije nego što odete u krevet, a zatim ga stavite na čelo da biste se borili sa toplotom. (novi.ba)