Velika Tajna Periša Dospjela U Javnost. Evo Odakle Mu Droga Te Noći. Ovaj Detalj Su Dugo Skrivali (FOTO)

Region

Velika Tajna Periša Dospjela U Javnost. Evo Odakle Mu Droga Te Noći. Ovaj Detalj Su Dugo Skrivali (FOTO)

Sada kada je toksikološki nalaz pokazao da je Matej Periš imao razne vrste narkotika pojavile su se razne teorije zavera.

Drugovi Mateja Periša su već tvrdili da se on nije drogirao, te da su potreseni snimcima koje su videli.

– Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. Uvereni smo da mu je možda u klubu neko nešto stavio u piće, pa je počeo da halucinira, beži od nečega. Nema drugog obrazloženja. Čudne su okolnosti pod kojima je nestao, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji nešto kriju, jer ne može se bez ikakva razloga, poludelo trčati ulicama nepoznatog grada – rekao je nakon Matejevog nestanka jedan njegov drug.

– Glup će možda zvučati, ali ako i jeste bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće, on to nije sam uzeo.

Predsednik policijskog sindikata Mijailović je odmah rekao kako je policija imala odmah informacije da su konzumirali narkotike.

– U smeštaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 čas su otišli u restoran, gde su takođe pili. Nastavili su provod u klubu, gde su naručili veliku količinu alkohola – rekao je ranije Mijailović za medije:

– Možete misliti kako je to uticalo na njihova tela. Alkohol plus narkotici. Matej je negde oko 01.40 naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primetili da ga nema.

On je tada naglasio da je policija od starta od njih dobijala rezervisane informacije.

– Nisu spominjali opijate, jer Matejevog oca poznaju i vole, a on nije znao da mu sin konzumira drogu.

– Međutim, mi smo našli tragove narkotika u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske i u smeštaju. Konzumirali su drogu, najverovatnije sva sedmorica. Tu drogu su doneli sa sobom – zaključio je Mijailović.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Mesec dana nakon što je pronađeno telo Mateja Periša stigli su i rezultati toksikoloških analiza koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

– U uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka lekara specijalista sudske medicine. Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda – navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja.

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine. /espreso.rs/