Bokser Leonardo Muratović ub.jen ispred noćnog kluba, otac Fahrudin ga želio osvetiti i ranio dva izbacivača!

Region

Bokser Leonardo Muratović ub.jen ispred noćnog kluba, otac Fahrudin ga želio osvetiti i ranio dva izbacivača!

Italijanski bokser hrvatskog porijekla Leonardo Muratović (25) je ubijen ispred noćnog kluba u gradu Anziju u noći sa subote na nedjelju. Muratović (25) je oko 2 sata preminuo u bolnici od uboda nožem u prsa, a već ujutro je njegov smrtno bolesni otac Fahrudin pokušao ubiti dvojicu zaštitara koji su tu noć radili u noćnom klubu.

Kako je ispričao Leonardov brat Danijel, Leonardo je s najboljim prijateljem i njihovim djevojkama izašao u noćni klub, a oko 2 sata nastala je gužva u lokalu kada su se oni porječkali sa drugom grupom mladića, pa je reagovalo obezbjeđenje.

Zaštitari su ih sve izbacili ispred kluba, a čim je Muratović izašao, druga grupa ga je opkolila, tukla, a jedan od mladića ga je ubo nožem u prsa, nakon čega su svi pobjegli. Hitna pomoć je stigla na mjesto zločina, Muratović je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Danijel Muratović za sve krivi izbacivače i poručio je da su “Leonarda izručili ubicama”. Njegov otac Fahrudin je otišao korak dalje, te se odlučio osvetiti izbacivačima.

Naime, ujutro je policija u Anziju pozvala na razgovore članove Muratovićeve porodice i svjedoke, među kojima i dvojicu izbacivača. Muratovićev otac je iskoristio priliku i ubo nožem obojicu izbacivača, nanijevši im teške rane nakon čega je uhapšen. Izbacivači su van životne opasnosti, dok se i dalje traga za Leonardovim ubicom, objavila je italijanska policija. klix.ba